Home Utile Semiremorci: Cum să alegi semiremorca potrivită pentru nevoile tale?

Semiremorci: Cum să alegi semiremorca potrivită pentru nevoile tale?

by GetLokal.ro

Pentru transportatori, timpul se măsoară în câștiguri substanțiale ori în pierderi uriașe. Cu cât ești mai activ și 100% implicat, șansele de a-ți depăși competiția sunt tot mai mari. În toată această alergătură zilnică, vehiculele și echipamentele de specialitate joacă un rol deosebit de important.

Pe piață există o ofertă bogată, ceea ce înseamnă că poți achiziționa oricând o semiremorca prelata, una de tip dubă închisă ori una frigorifică. Pentru a găsi modelul potrivit, ia în considerare nevoile tale. Nu poți alege un model doar pentru că ai văzut la alții, dacă pe tine nu te ajută. În această situație nu faci decât să pierzi timp, energie și resurse financiare. Vezi, citind acest articol, cum poți alege ceea ce ți se potrivește.

Cine are nevoie de o semiremorcă în activitățile profesionale?

De regulă, firmele specializate în transporturi de mărfuri voluminoase și grele au nevoie de semiremorci pentru a-și desfășura activitățile zilnice. Pe lângă aceste firme, există și alte întreprinderi și fabrici de producție ale căror domenii de activitate implică necesitatea de a transporta mărfuri. Printre acestea se numără și:

  • Agricultură;
  • Construcția de drumuri;
  • Alimentație;
  • Construcții industriale;
  • Construcții rezidențiale.

Cum alegi semiremorca potrivită?

Datorită nevoilor din piață, producătorii au gândit mai multe tipuri de semiremorci, fiecare fiind concepută pentru a transporta anumite mărfuri. Cele mai populare sunt: semiremorcile cu prelate, semiremorcile frigorifice, semiremorcile basculante și semiremorcile cu platformă. Cum alegi opțiunea potrivită activităților tale? Există câteva aspecte pe care trebuie să le ai în vedere. Iată care sunt acestea:

Nevoile de utilizare

Dacă semiremorcile cu prelată sunt folosite pentru a transporta o varietate de mărfuri neperisabile, pe distanțe medii și lungi, semiremorcile frigorifice sunt necesare pentru transportul mărfurilor perisabile (alimente sau medicamente). Iată și alte exemple:

  • Semiremorci basculante pentru nisip, pietriș sau cereale;
  • Semiremorci cu platformă pentru utilaje agricole, mașini și echipamente;
  • Semiremorci cu cisternă pentru lichide: combustibil, produse alimentare (lapte, de exemplu) sau produse chimice;
  • Semiremorci pentru transportul containerelor, folosite în diferite industrii.

Capacitate maximă

Cele mai citite articole

Greutatea acceptată pentru fiecare transport este determinată de caracteristicile platformei, de dimensiuni, de materialele din care este realizată și, cel mai important, de numărul axelor.

Materialul din care este realizat cadrul

Rezistența îndelungată este garantată de materialele folosite, oțelul fiind cel mai bun exemplu aici. În plus, absența defectelor de sudură crește durata durabilitatea semiremorcii, așa că analizează cu atenție toate îmbinările.

Suspensiile

Pentru a avea control total chiar și pe sectoarele de drum mai dificile ori în condiții meteo nefavorabile, se recomandă suspensiile pneumatice sau hidraulice.

Traseul parcurs

Semiremorcile care parcurg distanțe foarte lungi, cele care trec în afara granițelor, trebuie să respecte reglementările în vigoare pentru fiecare sector de drum.

Așadar, atunci când urmează să achiziționezi o semiremorcă, cel mai important aspect de care trebuie să ții cont este specificul activităților zilnice.

Cele mai citite articole

You may also like