Home Utile Schimbarea jobului: TOT ce trebuie să știi

Schimbarea jobului: TOT ce trebuie să știi

by GetLokal.ro
Schimbarea jobului TOT ce trebuie să știi

Te-ai întrebat vreodată ce trebuie să faci înainte de a renunța la locul de muncă? Dacă da, atunci trebuie să știi că lucrurile nu sunt tocmai atât de simple pe cât ar părea. Renunțarea la actualul loc de muncă poate fi destul de complicată, chiar dacă pleci în termeni buni. Felul în care te ocupi de asta face diferența semnificativă.

Dacă ai un plan pentru modul în care vei pleca de la actualul loc de muncă, atunci tranziția va fi mult mai ușoară. De asemenea, îți va permite să pleci în termeni amiabili, lăsând o ușă deschisă în cazul în care, vreodată, vei dori să re reîntorci. Chiar dacă nimeni nu renunță la un loc de muncă gândindu-se că se va reîntoarce, acest lucru se întâmplă destul de des.

Descoperă tot ce trebuie să știi despre procesul de schimbare a jobului.

1.      Planifică-ți „următoarea mișcare”

Ai un alt loc de muncă pregătit? Ai fost deja angajat în altă parte și ți s-a garantat o dată de începere, un salariu și beneficiile aferente? Dacă nu, cât timp poți supraviețui din punct de vedere financiar dacă nu găsești, imediat, un loc de muncă?

Sunt întrebări la care ar trebui să-ți răspunzi cu certitudine înainte de a renunța la actualul loc de muncă. Dacă nu ai deja o altă opțiune, poți apela la o firma recrutare pentru a-ți oferi oportunitățile de care ai nevoie. Apoi, fără să stai pe gânduri, poți trece la următorul pas.

2.      Cere o recomandare

Este foarte important să ai o recomandare din partea actualului loc de muncă. Asta în special dacă nu ai deja o ofertă viabilă, certă în ceea ce privește solicitarea unui alt angajator. Dincolo de experiența acumulată, este important să ai la mână o recomandare personală a fostului șef.

După ce ai depus o cerere de demisie în condiții amiabile, fără a avea critici la adresa fostului loc de muncă, ia tot ce este al tău, strânge prietenos mâna fostului șef și comportă-te responsabil. Este foarte important să faci o impresie bună înainte de a te despărți de companie.

3.      Analizează din timp lucrurile

Un alt pas extrem de important este să ai în vedere obiectivele tale profesionale. De ce? Pentru că, implicit, s-ar putea ca nici cealaltă opțiune de angajare să nu fie cea pe care o cauți, cea de care ai nevoie pentru a-ți satisface viața profesională. Evident, nu vrei să se întâmple asta.

Din acest punct de vedere, este foarte important să știi ce îți dorești de la un alt loc de muncă și care sunt motivele pentru care ai renunțat la cel actual. Poate fi vorba, ce-i drept, despre remunerația nesatisfăcătoare, despre colegi sau despre simplul fapt că te-ai plictisit.

Când vine vorba de a-ți da demisia, este necesar să-ți răspunzi, cu sinceritate, la foarte multe întrebări, mai ales înainte de a face acest pas major. Află care sunt motivele care te-au făcut să iei în calcul această opțiune și dacă, într-adevăr, nu pot fi rezolvate, nu-ți mai rămâne decât să pleci. Ai încredere în proces și vei vedea că lucrurile se vor așeza de la sine!

 

You may also like