Unul dintre cele mai apreciate, mai gustoase si mai usor de preparat aperitive este rulada de pui. Acest fel de mancare poate fi servit atat la un eveniment, cat si la o cina, ca aperitiv, alaturi de legume proaspete, sanatoase si un sos delicios. Reteta celei mai bune rulade de pui are la baza carnea de pui gustoasa, sanatoasa si satioasa, produsa de La Provincia.
Ingredientele necesare pentru rulada de pui
Ingredientele necesare pentru o rulada de pui care poate fi servita la o petrecere sau la o cina cu mai multi invitati sunt:
- doua bucati de piept de pui cu os si piele, marca La Provincia;
- sapte oua;
- sunca de Praga (aproximativ zece felii);
- doua linguri de miere;
- o cana de vin alb demisec;
- cimbru si boia;
- sare si piper.
Cantitatile pot fi adaptate usor, in functie de numarul de invitati.
Cum se prepara rulada de pui
In primul rand, se pregatesc ingredientele. Se spala pieptul de pui, se desprinde carnea de pe el si se bate cu un ciocan de bucatarie. Se fierb ouale si se taie rondele. Se condimenteaza pieptul de pui cu cimbru, boia, sare si piper. Se asaza feliile de sunca de Praga si oul taiat rondele pe fasiile de carne si se ruleaza, astfel incat sa se obtina doua bucati de rulada.
Rulada rezultata se leaga pe lung si pe lat cu ata alimentara si se impacheteaza in folie de aluminiu. Se asaza intr-o tava si se lasa la cuptor, la 180 de grade, timp de jumatate de ora.
Dupa ce se scurg cele 30 de minute, se scoate rulada, se desprinde folia, se unge cu miere si se stropeste cu cana de vin alb demisec. Se mai lasa la cuptor inca 30 de minute, iar o data la zece minute se stropeste cu sosul din tava. Cand rulada este rumenita, se scoate din cuptor, se lasa putin la racit si se taie ata. Se serveste calda sau rece, decorata cu patrunjel proaspat, simpla sau alaturi de o salata, de un amestec de legume fierte sau preparate la abur si de un sos.
Carnea de pui potrivita pentru o rulada delicioasa
Carnea de pui La Provincia este rezultatul unei munci atente si sustinute. Fiecare pui este hranit si crescut dupa standarde europene, cu furaje care contin proteine vegetale, vitamine, minerale, vitamina D3 etc. Procesul de productie este atent controlat, astfel incat puii sa isi petreaca timpul la sol, in cele mai bune si moderne conditii.
Carnea de pui La Provincia este gustoasa si sanatoasa si pentru faptul ca hrana provine din fabrica detinuta de companie. Administrarea agricola si cea avicola ofera rezultate excelente, atat din punctul de vedere al calitatii, cat si al cantitatii.
In plus, carnea de pui este recomandata de medicii nutritionisti si nu numai, pentru proprietatile pe care le are, pentru cantitatea de vitamine, proteine si minerale, pentru proprietatile nutritive si pentru ca reprezinta ingredientul cheie al multor retete gustoase si usor de gatit.