Una din cele mai importante preocupări ale oamenilor în perioada rece este legată de sistemul imunitar, iar dulceaţă de aronia reprezintă cea mai dulce şi mai plăcută metoda naturistă de a întări sistemul imunitar, inclusiv a persoanelor care suferă de diabet.
Ce propretati are dulceaţă de aronia? Cum poate fi consumată şi de către cine?
Dulceaţă de aronia este de fapt un gem din fructele cu proprietăţi importante în întărirea sistemului imunitar şi care oferă papilelor gustative o “aventură” cu fiecare înghiţitură. Dulceaţă de aronia este naturală, ecologică, plăcută la gust şi reprezintă o variantă fără adaos de zahăr, conservanţi, fiind îndulcită cu suc de măr şi bogată în vitamina C. Dulceaţă de aronia se va dovedi eficienta inclusiv pentru diabetici pentru că este bio, fără adaos de zahăr.
Cine poate consuma dulceaţă de aronia? Oricine, adulţi şi tineri, care suferă de diferite afecţiuni sau nu. Cum poate fi consumată dulceaţă de aronia? În clătite, pe pâine, chiar şi în diverse sosuri pentru friptură.
Metode pentru întărirea sistemului imunitar naturiste şi fără efecte adverse – tu ştii care sunt?
Printre cele mai importante metode pentru întărirea sistemului imunitar se numără cele care au produse naturale, bio, produse care aduc beneficii sistemului imunitar şi care îl ajută să facă faţă variaţiilor de temperatură şi factorilor de mediu pentru că oamenii să nu mai fie predispuşi în fața viruşilor şi microbilor, să nu mai facă gripă şi infecţii respiratorii.
Scăderea sistemului imunitar este datorată:
- unui stil de viaţă haotic;
- consumului unor alimente necorespunzătoare;
- slăbirii rezistenţei organismului în lupta cu agenţii patogeni;
- eliminarea din dieta zilnică a fructelor, legumelor şi plantelor cu proprietăţi imunostimulatoare;
- viciile;
- existenţa unor boli şi a unor tratamente;
- stil de viaţă sedentar;
- acţiunea factorilor de mediu;
- vârsta înaintată;
- factorii genetici care pot determina apariţia bolilor sistemului imunitar;
- prea mult timp petrecut în casă şi prea puţin timp petrecut în aer liber.
Sistemul imunitar este reţeaua de celule, vase, ţesuturi şi organe, specializate în apărarea organismului împotriva bacteriilor, viruşilor şi microbilor, având capacitatea de a distuge microorganismele din exterior care pot pătrunde în corp. Sistemul imunitar are rolul de a face faţă agenţilor patogeni şi poate fi înnăscut sau dobândit.
Este greşită abordarea conform căreia numai în lunile care conţin litera “r” se consumă alimente care sunt menite să stimuleze sistemul imunitar pentru că tot timpul anului aceasta ar trebui să fie o preocupare constantă în acest sens.
Cele mai importante alimente şi produse din natură care stimulează sistemul imunitar sunt:
- aronia, fructe foarte bogate în vitamina C;
- ghimbirul, o plantă care ajută la normalizarea funcţiei digestive şi combaterea răcelii şi gripei;
- mierea, un aliment minune care are numeroase beneficii asupra stării de sănătate a organismului şi care ajută, împreună cu lămâia sau scorţişoară la tratarea răcelilor, tusei şi durerilor în gât;
- catina, o plantă bogată în vitaminele A, C, E şi B1;
- echinaceea, o plantă care are în compoziţie vitaminele A, C, E, având numeroase proprietăţi imunostimulatoare.