Una dintre cele mai neinspirate alegeri alimentare pe care le poti face in timpul postului este pateul vegetal din comert. Plin de aditivi alimentari, pateul de post din magazine e doar o pasta nesanatoasa cu un gust ciudat si valoare nutritionala aproape de zero. Azi iti propunem sa incerci o reteta de pate vegetal de casa din ciuperci. E delicios, efortul e minim, iar pateul obtinut e mult, mult mai sanatos.
Nu tii post? Incearca si cea mai buna reteta de pate de casa cu ficatei de pui!
Pate de ciuperci de casa
Ingrediente:
- 1 ceapa mare, taiata fin
- 1 lingura plina de margarina
- 1 kg de ciuperci taiate marunt (cu cat ciupercile sunt mai gustoase, cu atat pateul va fi asemenea)
- O mana de crutoane
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de suc de lamaie
- O jumatate de legatura de patrunjel maruntit
- 1 lingurita de nucsoara macinata (pentru gustul autentic de pate)
- 1 lingurita de cimbru
- Sare si piper dupa gust
Pont: adauga si o mana de nuci sau alune de padure maruntite pentru textura si o aroma surprinzatoare.
Cele mai citite articole
Mod de preparare:
Intr-o tigaie mare incinge margarina si caleste ceapa in ea pana devine aurie. Adauga ciupercile si lasa-le pe foc pentru aproximativ 10 minute sau pana s-au gatit si zeama s-a evaporat.
Pune tot amestecul impreuna cu restul de ingrediente (mai putin nucile sau alunele de padure maruntite) intr-un blender. Mixeaza pana ce obtii consistenta dorita, apoi adauga si nucile sau alunele de padure.
Asta e tot! Pofta mare si asteptam sa ne impartasesti si reteta ta de pateu de casa pentru perioadele de post!
Incearca si:
Chiftelute de post cu ciuperci si linte
Chiftelute de cartofi – reteta clasica, simpla, delicioasa