Unul dintre cele mai importante holdinguri cu capital 100% romanesc si 1800 de angajati la nivel national isi propune sa pregateasca aproape 200 de elevi din liceele tehnologice, scoli profesionale si/sau postliceale din zonele mai putin dezvoltate ale Romaniei.
Infiintat in anul 2000 de omul de afaceri Iustin Paraschiv, in baza experientei acumulate in cadrul companiei producatoare de mezeluri „Ana si Cornel”, afacere detinuta de familia sa, Grupul Carmistin este unul dintre putinele holdinguri romanesti care integreaza in proportie de 90% lantul de productie agrozootehnic, incepand de la cultivarea cerealelor, productia de furaj, cresterea animalelor de ferma (pui, porc, vita) pana la abatorizare, procesare si distributie de produse si preparate din carne (inclusiv in reteaua proprie de retail).
Iustin Paraschiv a decis in 2008 transformarea Carmistin in grupul Carmistin, avand ca obiectiv principal crearea unuia dintre cei mai mari jucatori din industria agroalimentara din Romania. Grupul a inceput sa se dezvolte pe linii de business diferite, dar complementare.
Una dintre cele mai performante companii din cadrul holdingului este Avicarvil, destinate productiei de carne de pui. Aceasta se afla in judetul Valcea si a fost infiintata in 2008, cand omul de afaceri Iustin Paraschiv a preluat Divizia Agro de la Oltchim.
Sprijin pentru elevii care studiaza Industrie Alimentara, Mecanica, Electrica, Protectia Muncii
Iustin Paraschiv recunoaste ca un merit important in dezvoltarea sustinuta a grupului pe care il conduce l-a avut echipa de management pe care a reusit sa o formeze. Cu o medie de varsta de numai 33 ani si cu o mentalitate diferita in afaceri, aceasta si-a fixat intotdeauna obiective indraznete si, prin decizii si strategii la fel de ambitioase, au reusit de fiecare data sa isi atinga obiectivele pe care si le-au propus.
De aceea astazi, Carmistin vine in sprijinul elevilor din zonele sarace ale tarii, cu scopul de a le inlesni acestora dobandirea competentelor necesare pentru ocuparea unui loc de munca.
Proiectul „Accesul tinerilor la viitor – ACTIV. Stagii de practica pentru elevi” are o valoare totala de 2,373,389.52 lei, din care peste 94% este finantare nerambursabila, contributia proprie fiind de 118,693.22 lei. Perioada de implementare este de 24 luni (07 iulie 2020 – 06 iulie 2022), iar grupul tinta este alcatuit din 182 de elevi de scoala profesionala si liceu tehnologic (ISCED 2-3 nivel calificare 3 si 4; ISCED 4) cu domiciliul/resedinta intr-o regiune mai putin dezvoltata a Romaniei (Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest si Centru), care studiaza in domenii precum Protectia Muncii, Industrie Alimentara, Mecanica, Electrica, la licee din regiunile Sud-Vest Oltenia si Sud-Muntenia.