Home Servicii In ce consta procedura de frenectomie? Cand se recomanda? Iata ce spun informatiile de specialitate!

In ce consta procedura de frenectomie? Cand se recomanda? Iata ce spun informatiile de specialitate!

by GetLokal.ro

Odata cu trecerea timpului, in domeniul stomatologic continua sa-si faca aparitia numeroase inovatii si tratamente care mai de care mai utile, rezolvarea problemelor dentare nefiind nici cand mai eficienta. In situatia de fata, nu este de mirare ca oamenii au inceput sa-si ia din ce in ce mai in serios sanatatea dintilor, acestia fiind mai dornici ca oricand sa apeleze la serviciile unui dentist, fie ele doar si pentru un control de rutina. 

Asadar, dorind sa ajute la informarea unui numar cat mai ridicat de persoane, in articolul de fata au fost aduse toate informatiile necesare cu privire la asa-numita lucrare de frenectomie. Prin aceasta modalitate, oamenii vor avea sansa sa ia la cunostinta cateva date utile care li se pot dovedi utile atunci cand sunt interesati de practicarea unui astfel de tratament.

Ce este frenectomia?

Cele mai citite articole

In termeni generali, frenectomia reprezinta interventia chirurgicala orala ce se utilizeaza pentru a corecta pozitia incorecta a frenului sau pentru a-l indeparta in totalitate. Mai pe intelesul tuturor, frenul mai este cunoscut si sub denumirea de ata de sub limba, acesta fiind de doua feluri:

  • frenul labial. Frenul labial are rolul de a uni mijlocul buzei de sus sau de jos de osul maxilar, din cauza existentei sale putand sa apara strungareata la copii. Totodata, odata cu prezenta acestui tesut moale, exista posibilitatea de aparitie a durerilor sau inflamatiilor de la nivelul gingiei.
  • frenul lingual. Frenul lingual se intalneste sub limba si o leaga pe aceasta de planseul bucal. 

Cand este recomandata interventia de frenectomie?

Cu toate ca operatia poate fi realizata in orice etapa a vietii, specialistii recomanda ca interventia sa se practice inca de la o varsta frageda, atat complicatiile cat si perioada de vindecare fiind mult mai reduse in acest caz. De regula, se pot depista probleme cu frenul in cazul bebelusilor care:

  • nu reusesc sa tina stabila suzeta in gura;
  • nu pot scoate limba;
  • nu se hranesc optim de la sanul mamei;
  • intampina disconfort la inghitire.

In concluzie, acestea sunt informatiile esentiale care trebuie sa fie luate la cunostinta.

Cele mai citite articole

You may also like