Home Viata sanatoasa Frigiditatea la femei, dusmanul din umbra al feminitatii

Frigiditatea la femei, dusmanul din umbra al feminitatii

by GetLokal.ro

Mult timp, frigiditatea a reprezentat un subiect tabu. Chiar daca nici astazi femeile nu sunt dipuse sa discute deschis despre aceasta problema, ele au devenit mult mai receptive si dornice de a afla detalii despre cauzele si posibilele solutii impotriva frigiditatii. Tocmai de aceea, iti prezentam mai jos cateva informatii utile cu privire la acest subiect.

Ce este frigiditatea?

Specialistii – psihologi, ginecologi sau medici endocrinologi – nu au reusit sa ajunga la un consens cu privire la o definitie clara a frigiditatii. In sens larg, frigiditatea reprezinta lipsa dorintei sexuale, insensibilitatea la atingeri, lipsa placerii in timpul actului sexual. Un lucru e sigur: nicio femeie nu se naste frigida, iar aceasta manifestare este reversibila, cu alte cuvinte are intotdeauna ‘vindecare’. Trebuie sa stii ca frigiditatea este de doua feluri: primara, atunci cand femeia nu a avut niciodata orgasm si dorinta sexuala, si secundara, atunci cand frigiditatea a fost declansata de anumiti factori, emotionali si/sau fizici.

Cauze psihologice:

  • Evenimente traumatizante din trecut: agresiune sexuala, agresiune fizica, prim contact dureros, etc.
  • Sexul implica emotii, asa ca orice problema am avea cu partenerul ne poate afecta viata sexuala: dificultati in a comunica, lipsa iubirii, un anume conflict izolat, instalarea rutinei etc.
  • Factori inhibatori: mediu ostil, stres, ingrijorare cu privire la aceasta problema sau la altele exterioare, inhibitii cu privire la sexualitate provenite dintr-o educatie religioasa stricta etc.
  • Frica de durere, de a nu ramane insarcinata sau de a nu lua o boala cu transmitere sexuala. 
  • Stima de sine scazuta.

Cauze fizice:

  • Dereglari hormonale – pot aparea la orice varsta, nu doar la instalarea menopauzei.
  • Lipsa preludiului.
  • Durerere in timpul actului sexual, durere ce poate avea o corespondenta in plan medical: diverse infectii, vaginita, rana pe col etc.
  • Frigiditatea aparuta ca efect al administrarii unor medicamente cum ar fi anticonceptionalele, antihipertensivele, medicamentele contra depresiei sau a altor afectiuni de acest gen.
  • Leziuni ale nervilor ca urmare a unor interventii chirurgicale.

Important este sa incerci sa determini ce a dus la aparitia frigiditatii. S-ar putea sa ai de-a face cu un cumul de factori, atat emotionali, cat si fizici. Asadar, este esential sa consulti un medic specialist, fie ca vorbim despre psiholog, ginecolog sau endocrinolog.

Cele mai citite articole

Totusi, ca prim ajutor, temporar sau de sustinere al tratamentului autorizat, poti apela si la remediile de mai jos:

Terapia Ayurveda. Poate fi o solutie buna, pentru ca aceasta stiinta indiana de vindecare a trupului mizeaza pe restabilirea echilibrului organismului nostru, primul pas fiind de a elimina toxinele daunatoare. Ramura Ayurveda care se ocupa cu vindecarea problemelor de natura sexuala sau ginecologica este Vajikarana. Cu toate astea, trebuie sa stii ca doar un specialist in Ayurveda iti poate prescrie tratamentul corect, tinand cont si de multi alti factori.

– Tine o dieta pe baza de seminte, ulei, soia, ulei de masline, oua de tara, avocado si evita carnea si alimentele bogate in zahar si grasimi.

– Ia suplimente de Vitamina A, B, C si E si minerale, in special Magneziu, Seleniu, Zinc.

Produsele homeopate iti pot fi si ele de un real ajutor. Pentru acest lucru, insa, este necesar consultul specializat pentru ca aceste remedii se administreaza diferit de la pacient la pacient.

– Dintre tratamentele naturiste pe care ti le poti cumpara si tu din comert, includem tinctura de damiana sau branca-ursului, capsule din planta Maca, Sarsaparilla, fiolele de ginseng, ginko biloba, wild yam sau polen de albine.

– Daca traiesti sau lucrezi in mediu toxic, afla ca acele substante iti pot deregla serios sistemul hormonal, asa ca ia masuri in acest sens.

Cele mai citite articole

You may also like