Home Utile Echipament si ustensile patiserie pe care trebuie sa le avem

Echipament si ustensile patiserie pe care trebuie sa le avem

by GetLokal.ro

Atunci cand incepem serios sa facem produse de patiserie, primul lucru care ne vine in minte sunt formele de prajituri. Unele persoane investesc insa atat de multi bani in tot ce inseamna ustensile patiserie pentru ca ulterior sa constate ca au prea multe si nu folosesc nici macar jumatate dinele. Asadar, nu trebuie nici sa spargem banca, nici sa cumparam prea mult. Pe de alta parte, concentreaza-te pe calitate! Este cu adevarat o garantie de confort si succes. Ar trebui sa optezi pentru ustensilele profesionale. Insa nu alege ceea ce gasesti in supermarketuri, ci ar trebui sa achizitionezi ustensile de la magazine specializate, precum stylehoreca.ro.

 

Ca sa iti faci o idee, am enumerat mai jos echipamentele pe care majoritatea patiserilor le folosesc frecvent pentru a pregati delicatesele de casa. Desigur, aceasta lista nu este exhaustiva si, mai presus de toate, pe masura ce faci dulciuri si alte produse de patiserie, iti vei adopta propriile obiceiuri.

 

Echipament electric obligatoriu

 

Un cuptor care merge bine, este obligatoriu! Coacerea este un pas important in reusita unei prajituri. Cu un cuptor care se incalzeste prost, s-ar putea ca placinta sau prajitura sa nu se coaca uniform sau chiar sa se arda.

 

Un cantar digital, este esential! Este mult mai precis decat un cantar mecanic sau o cana de masurat. In ceea ce priveste paharul de masurat, pastreza-l doar pentru lichide deoarece masoara in volum.

 

Ar trebui sa ai un cronometru, portabil sau integrat in cuptor. Este foarte util pentru programarea timpului de coacere si nu numai. In orice caz, este un aliat pentru a evita prajiturile prea coapte.

 

Un robot de patiserie, practic si confortabil nu este obligatoriu, dar poate fi de ajutor. Iti ofera foarte multa autonomie, pentru ca elibereaza mainile, poti sa pregatesti si altceva in timp ce robotul lucreaza. In plus, este mai eficient decat un mixer electric de uz casnic. De exemplu, obtii o bezea neteda care ramane compacta in mult mai putin timp. De asemenea, aereaza aluatul de tort mai bine decat un mixer electric.

 

Un mixer electric, este ideal pentru baterea unor cantitati mici, in plus, evident functioneaza mai repede decat un tel manual si este mai putin obositor. Pe de alta parte, dezavantajul este ca ai nevoie de ambele maini, una care tine vasul si cealalta mixerul. Pentru inceput, te sfatuim sa cumperi un mixer electric. Ocupa mai putin spatiu si, mai presus de toate, este mai putin costisitor decat un robot de patiserie.

 

Ustensile

 

Containere de diferite dimensiuni, boluri de salata, boluri etc. Trebuie sa ai mai multe dintre acestea in dimensiuni diferite si nu numai pentru patiserie. Unul mare care serveste drept bol principal pentru pregatirea retetei si altele mai mici pentru a cantari ingredientele separat.

 

Un tel manual, pentru batut si de asemenea pentru  amestecare. Trebuie sail alegi bine, daca ai ocazia sa investesti intr-un tel profesionist, fa-o! Telurile vandute in supermarketuri se deterioreaza destul de repede si sunt prea flexibile. Un tel profesionist te va servi mult timp.

 

O sita, pentru a cerne ingredientele sub forma de pudra, cum ar fi faina, praful de copt, pudra de cacao etc. este absolut necesara. O sita reduce riscul ca faina sa aiba cocoloase si faciliteaza amestecarea.

 

Ai nevoie si de o spatula pentru a amesteca usor aluatul, pentru a razui marginile si fundul bolului de salata si alte utilizari.

 

Periile sunt foarte utile si trebuie sa ai mai multe. Le vei folosi, printre altele, pentru a unge formele cu unt, a unge produse de patiserie si a inmuia prajiturile cu sirop.

 

Cutite! Sunt cele mai importante in orice bucatarie. Un cutit de taiat este necesar pentru taierea untului, fructelor etc. Un cutit mare este necesar pentru impartirea aluatului de patiserie sau zdrobirea ciocolatei si a fructelor uscate. Un cutit de tip ferastrau sau un cutit pentru pandispan este un cutit lung cu dinti care este folosit pentru a taia prajiturile.

 

Ustensilele pentru ornat

 

Saculete si duze sunt obligatorii pentru ornat, umplut si decorat cu crema.

 

Un sucitor, pentru a intinde aluatul de fursecuri si aluatul de placinta nu trebuie sa iti lipseasca din bucatarie. Unul din lemn masiv se potriveste perfect.

 

Prepararea prajiturilor

 

Formele de prajituri sunt cireasa de pe tort! Cifre, litere, forme de Craciun, rotunde, patrate, in forma de inima etc. Exista ceva pentru toata lumea daca iti place sa coci prajituri.

 

Alege si o razatoare pentru a face coaja  de citrice de adaugat in aluat mai fina inainte de coacere, sau pentru a presara pe o prajitura. 

 

Matrite si forme de copt de diferite forme si dimensiuni. Alege formele metalice pentru ca conduc mai bine caldura si rumenesc crusta de tort. Pentru prajiturile de casa de zi cu zi, poti folosi forme de silicon daca faci briose.

 

Nu uita sa ai mereu un casa hartie de copt, pentru a tapeta o forma cu hartie de copt, pentru a ne asigura ca tortul se demuleaza perfect si asa mai departe. 

 

De asemenea, ai nevoie de spatule pentru a intinde si netezi aluatul de tort, creme etc. Trebuie sa ai mai multe si in diferite dimensiuni, pentru ca nu se stie cand vei avea nevoie.

 

Gratarele sunt esentiale! Ai observat vreodata condensul apei la desfacerea unei prajituri fierbinti pe o farfurie? Pe un gratar, prajiturile se racesc uniform, pentru ca caldura este eliberata printre spatiile gratarului. 

 

Acestea sunt cateva din sutensilele pe care le consideram ideale si care, in mare parte ar trebui sa existe in bucataria ta. Daca doresti sa te apuci de copt sau vrei sa iti intregesti colectia de ustensile de bucatarie, intra pe stylehoreca.ro.

You may also like