Înscrierea copilului la şcoală este un moment important atât în viaţa copiilor, cât mai ales în viaţa părinţilor, pentru că de această decizie depind foarte multe în viaţa micuţului. Scoala poate să îi influenţeze copilului personalitatea, comportamentul, chiar şi alegerea unei meserii, deci viitorul. Părinţii care pun preţ pe o alegere cât mai bună în acest sens pot începe procedurile de înscriere a copilului la Şcoala Româno-finlandeză astfel încât să îi asigure un viitor bun.
Formele de învăţământ şi programul de funcţionare al şcolii Româno-finlandeză
Este important de ştiut de către părinţi că îşi pot înscrie copiii încă din învăţământul preşcolar la Şcoala Romano Finlandeză, unde cei mici pot continua în învăţământul primar, gimnazial şi chiar liceal. Deci, de la grădiniţă şi până în clasa a XII-a, copiii pot învăţa într-o instituţie care abordează o cu totul altă metodă de învăţământ, care funcţionează independent de ingerinţele religioase, politice, de formaţiuni politice şi în care sănătatea şi integritatea fizică a copiilor şi a personalului din unitate sunt puse pe primul plan.
În ceea ce priveşte programul de funcţionare, elevii din clasele mici vin de dimineaţă de la 8 şi termină orele la ora 14, în timp ce liceenii au un program bine stabilit, între ora 9 şi 15.15. Fiecare oră durează 45 de minute, cu pauze de 15 minute la ciclul primar, iar pentru elevii de liceu, orele durează 50 de minute şi pauzele de 10 minute.
Părinţii care doresc să îşi înscrie copiii la programul after school trebuie să ştie că îi pot lăsa pe cei mici până la ora 18 în compania specialiştilor, astfel încât să îşi poată face temele, să ia gustare şi să întreprindă activităţi conform planificării întocmite de coordonatorul acestui program.
Dotările şi beneficiile şcolii româno-finlandeză
Atunci când îşi înscriu copiii la Şcoală Româno-Finlandeză, părinţii sunt interesaţi şi de dotările acesteia, de felul în care vor învăţa copiii şi condiţiile pe care le au la dispoziţie. De aceea, reprezentanţii şcolii pun accent pe educaţie şi le oferă copiilor acces la bibliotecă, în cadrul căreia stocul de carte este mereu reînnoit, acces la un laborator de fizică, chimie şi biologie foarte modern, unde elevii au posibilitatea să efectueze experimente şi activităţi practice sub îndrumarea profesorilor.
De asemenea, copiii înscrişi la Şcoală Româno-Finlandeză au şi acces la un laborator multimedia pentru a pune în aplicare informaţiile predate la orele de informatică, precum şi acces la un cabinet psihologic, unde vor beneficia de cele mai bune sfaturi şi de consiliere specializată. Nu în ultimul rând, laboratorul de muzică este preferat de elevii şcolii româno-finlandeze, fiind dotat cu tobe, chitară, pian, mandolina, fluier şi canjon. Cabinetul medical este necesar pentru a oferi îngrijirea necesară copiilor, în timp ce laboratorul de educaţie tehnologică îi ajută să deprindă abilităţi practice şi să ajungă la un produs finit folosind diverse materiale.
Cel mai important, copiii înscrişi la Şcoală Româno-finlandeză beneficiază de loc de joacă şi de un sistem de supraveghere video şi securitate performant.