Daca vrei sa te bucuri de sucuri naturale in confortul casei tale, un storcator de fructe este o alegere populara. Intr-o lume in care produsele comerciale sunt adesea pline de indulcitori artificiali si conservanti, sa ai un storcator acasa iti ofera control total asupra ingredientelor.
Cu ajutorul unui storcator poti extrage sucuri din fructe si diverse legume sau alte plante. Asadar poti combina fructe cu diverse legume pentru a obtine sucuri nutritive benefice pentru sanatatea ta, avand in vedere cantitatea de vitamine si minerale pe care aceste alimente le contin.
Tipuri de storcatoare
Pe piata exista trei tipuri de storcatoare de fructe si legume. In cele ce urmeza vom detalia avantajele si dezavantajele fiecarui tip.
Storcatoarele centrifugale. Este cea mai cunoscuta varianta fiind recunoscuta pentru rapiditatea cu care extrage sucul din fructe si legume. Sistemul de stoarcere este eficient datorita designului ce optimizeaza procesul de separare a lichidului de pulpa solida. Sistemul de stoarcere in foma cilindrica si cutitele din partea inferioara ce maruntesc eficient fructele, faciliteaza eliberarea sucului, pulpa zdrobita fiind impinsa prin sita de catre forta centrifugala.
Principalele dezavantaje ale acestor storcatoare este oxidarea substantelor nutritive din suc si formarea unei cantitati mari de spuma din cauza vitezei mari de rotatie pentru a separa sucul de pulpa. De asemenea, storcatoarele centrifugale pot produce zgomot mai mare comparativ cu modelele cu presare la rece. In plus, ele nu sunt intotdeauna cele mai eficiente pentru extragerea sucului din legumele cu frunze verzi sau din fructele moi.
Cele mai citite articole
Storcatoarele cu presare la rece prezinta cateva avantaje fata de storcatoarele centrifugale. In primul rand, pentru ca functioneaza la o viteza mai mica acestea minimizeaza oxidarea sucului, ceea ce ajuta la pastrarea mai multor nutrienti si enzime din fructe si legume. De asemenea, sucurile au o textura mai densa, iar designul permite si extragerea sucurilor din plante cu frunze verzi, cum ar fi spanacul sau kale.
Dezavantajele fata de storcatorul centrifugal sunt viteza mai mica de productie si pretul mai ridicat.
Storcatoarele cu presa hidraulica sunt ideale pentru obtinerea sucului de cea mai buna calitate cu cea mai mare concentratie de nutrienti. Prin procesul de presare la rece, fructele si legumele isi pastreaza proprietatile, enzimele si aromele naturale, oxidarea fiind minima.
In comparatie cu alte tipuri de storcatoare, sunt mult mai costisitoare si greu de intretinut din cauza sistemului lor complex. Un alt dezavantaj este dimensiunea mare ce ocupa mai mult spatiu in bucatarie.
Alege un storcator de fructe de la MixHoReCa
Atunci cand alegi un storcator de fructe trebuie sa analizezi cu grija diversi factori, de la avantajele si dezavantajele fiecarui tip de aparat pana la buget si preferinte alimentare. Pe site-ul mixhoreca.ro vei gasi diverse modele de storcatoare de fructe la preturi avantajoase. Te invitam sa consulti ofertele noastre si sa alegi modelul potrivit pentru tine.