Home Gatit si Retete Cum pregatesti cel mai bun piept de pui la cuptor pentru o masa fara prea multe calorii?

Cum pregatesti cel mai bun piept de pui la cuptor pentru o masa fara prea multe calorii?

by GetLokal.ro

Un stil de viata sanatos inseamna cu un regim alimentar cat mai variat si mai bogat in nutrienti, vitamine si minerale. Ceea ce mancam ne poate influenta viata si modul in care ne simtim in fiecare zi. Specialistii in nutritie recomanda mese cat mai usoare si mai dese, care contin atat proteine, cat si vitamine si minerale din surse naturale. O masa perfecta care se incadreaza in cerintele expertilor in nutritie poate fi obtinuta foarte simplu cu ajutorul unor snitele de pui la cuptor.

Snitelele sunt niste preparate culinare delicioase si foarte hranitoare, obtinut dintr-o felie subtire de carne de pui de casa, batuta bine cu ciocanul special si trecuta succesiv prin faina, ou si mai apoi pesmet. De regula snitele de pui se fac in tigaie, se prajesc, dar daca vrem o dieta cu adevarat sanatoasa renuntam la ulei si prajeala si ne indreptam spre cuptor.

Mancarea la cuptor e si mai gustoasa, e mai buna, se face mai repede, are gustul de altadata daca folosim si pui de casa, crescuti doar cu cereale si fara hormoni de crestere sau alte substante daunatoare.

Cele mai citite articole

Sa pregatesti snitele de pui la cuptor aromate si fragede nu a fost niciodata mai usor. In nici o ora ai gata acest fel de mancare foarte apreciat de intreaga familie, ai nevoie doar de un piept de pui potrivit, de niste cascaval, cam 100 grame, pesmet, faina, oua, boia, maghiran, sare.

Carnea taiata in opt felii subtiri se condimenteaza bine cu sare, maghiran si boia si se lasa pentru a fi utilizata mai tarziu. Pesmetul, doua linguri se mesteca cu doua linguri de faina, se adauga 100 grame cascval, si se mai pun patru linguri de pesmet. Se bat si ouale bine, se trec feliile de piept de pui de casa prin faina, oua, cascaval.

Dupa ce s-a preincalzit cuptorul bine se pun bucatile de piept in tava si se asteapta 20 de minute, dupa care se intorc in tava. Peste crusta de pesmet se poate pune o crusta din fulgi de porumb, deasupra snitelelor se mai pune si ulei de masline, inainte de a le baga la cuptor. Snitelele la cuptor merg sevite cu salate diverse, verde, de muraturi, de cruditati de sezon. Le poti manca la pranz sau la cina, nu trebuie sa fii bucatar sef ca sa iti iasa ceva delicios, sanatos si foarte bun pentru toata familia.

Secretul snitelelor de pui perfecte este unul singur: carnea de pui de casa sa fie frageda, sa fie proaspata, cumparata doar de la firme cu traditie, care investesc intr-o agricultura bio, sustenabila, care hranesc pasarile doar cu substante naturale si au grija de ele mereu. La Provincia ofera carne de pui de casa de calitate superioara, de la pasari crescute ca in ograda bunicii, carnea e controlata in laboratoare proprii si toata hrana lor e controlata si e testata, li se da si vitamine pentru a se dezvolta normal si cat mai lent, in ritmul lor.

Cele mai citite articole

You may also like