Home Utile Cum poate fi ales laptele praf fara lactoza?

Cum poate fi ales laptele praf fara lactoza?

by GetLokal.ro

Sunt anumite situatii in care medicul poate recomanda lapte praf fara lactoza, cum ar fi atunci cand copilul are alergie la lactoza. Mamicile au la dispozitie mai multe metode de a alege acest lapte praf.

Ghid de alegere lapte praf fara lactoza

Exista mai multe tipuri si proprietati pentru lapte praf fara lactoza demne de lauat in calcul.

Tipuri

Laptele de soia este optiunea la care apeleaza cele mai multe mamici, urmat de cel de migale si de cel de orez. In compozitia lor sunt introdusi nutrienti care se gasesc si in laptele normal, insa nu lactoza. Se mentioneaza si faptul ca micutul nu trebuie lipsit de laptele natural de vaca, tinand cont de intoleranta sa, iar acesta poate fi uneori introdus in oarece masura.

Laptele de soia reprezinta una dintre optiunile la care cei mai multi parinti apeleaza si se declara incantati de faptul ca este obtinut din plante. Produsul contine mai multe proteine decat laptele normal si avantajul consumarii consta in faptul ca va putea suplini si hrana pentru copii cu alergie la proteine animale.

Laptele de orez este varianta preferata de parintii care se declara deranjati de mirosul laptelui din soia. Acesta nu e insa la fel de bogat in nutrienti, grasimi si proteine astfel ca fie poate fi combinat cu laptele de soia, fie trebuie sa fie cautate alte metode prin care copilul sa primeasca toate substantele de care organismul are nevoie.

Cele mai citite articole

Laptele de midale are un gust dulce, de aceea este unul dintre sortimentele preferate ale copiilor. In plus, un beneficiu maor este faptul ca are foarte multi antioxidanti decat laptele de vaca si este bogat in vitamina E, calciu, magneziu, fier, fibre, potasiu, fosfor sau o serie de alti nutrienti foarte importanti.

Varsta copilului

Alimentarea copilului cu lapte praf trebuie sa fie facuta in mod adecvat pentru ca exista formule speciale pentru fiecare categorie de varsta. Astfel, prima formula este mult mai bogata in nutrienti pentru oase si pentru dezvoltarea optima a tuturor organelor in timp ce a doua varianta este mai bogata deoarece nevoile nutritionale sunt mai mari.

Laptele trebuie completat cu restul de vitamine pentru a compensa lipsa lactozei si este important ca parintii sa ceara sfatul medicului. Administrarea formulelor se va face pana la 3 ani insa tinand cont de faptul ca de la 1 an copilul digera mancare solida, laptele praf va fi administrat mai rar, insa nu va fi complet scos din alimentatie.

Siguranta va depinde de modul in care laptele praf este preparat. Parintii trebuie sa aiba mereu mainile curate cand pregatesc compozitia si sa respecte instructiunile producatorului.

De asemenea, sticlele trebuie sa stea la frigider cu 24 de ore inainte de a prepara laptele si pentru incalzirea lichidului recipientul trebuie sa stea intr-o oala cu apa calda, aflata la temperatura camerei. De asemenea, daca cel mic nu mananca laptele, nu trebuie pus la frigider sau reincalzit deoarece va lua bacterii. Trebuie preparata o alta compozitie atunci cand este necesar.

Cele mai citite articole

You may also like