Home Gatit si Retete Cum deshidratezi fructele, fără aparate speciale?

Cum deshidratezi fructele, fără aparate speciale?

by GetLokal.ro
fructe diverse

A oferi organismului vitamine este foarte important, mai ales pe perioada sezonului rece. Cum toamna și-a intrat oficial în drepturi, ne-am gândit să vă povestim cum vă puteți bucura de fructe gustoase și pline de vitamine și atunci când acestea dispar de pe tarabele din piețe.

Deshidratarea fructelor este o soluție rapidă și extrem de utilă. Câteva bucăți mici de fructe deshidratate se transformă într-o gustare rapidă și foarte sănătoasă în orice perioadă a zilei. Cum tot ce se întâmplă în procesul de deshidratare este eliminarea apei din alimente, acestea își păstrează vitaminele și gustul, rămânând în același timp nealterate o perioadă foarte lungă de timp.

1Singura problemă este achiziționarea unui aparat special care deshidratează rapid fructele și legumele. Sunt scumpe și, chiar dacă investiția se va amortiza pe parcurs, de multe ori ne gândim că suma de bani poate fi investită în cu totul altceva. Există însă și soluții mai bune decât să ne îndreptăm câtre magazine, unde cele mai multe dintre fructele deshidratate sunt tratate cu tot felul de substanțe, cu scopul de a arăta cât mai bine și a-și păstra culorile vii.

Aveți nevoie de:

  • Un cuțit ceramic (elimină posibilitatea ca fructele să se oxideze și nu inteferează cu structura chimică),
  • Suc de lămâie,
  • O tavă de copt + folie de copt,
  • Fructele preferate.

Cele mai citite articole

Fructele mici precum afinele sau merișoarele lăsați-le întregi. Dacă vreți să deshidratați cireșe ori caise sau alte fructe medii atunci tăiați-le în două. Fructele mai mari vor deveni rondele subțiri toate.

După ce ați pregătit fructele stropiți-le cu suc de lămâie (se va păstra culoarea inițială a fructelor), le scurgeți bine și le puneți în cuptor, pe hârtia de copt, având grijă să nu se suprapună feliile în tava de copt.

Le lăsați la cuptorul setat pe 100 de grade Celsius (foc mic, pentru cei care nu au cuptor cu termometru) și apoi le verificați la jumătate de oră. Între timp ele trebuie întoarse de pe o parte pe alta. În aproximativ 3, 4 ore cel mult sunt gata. Puteți gusta din ele să vedeți când sunt uscate. Ideea de bază este ca acestea să fie încă gumate, adică atunci când le îndoiți să nu se rupă.

Atenție: trebuie păstrate în recipiente închise ermetic.

Ați încercat sau veți încerca și voi?

Cele mai citite articole

You may also like