Home Viata sanatoasa Cum avem grijă de sănătate după 15 mai?

Cum avem grijă de sănătate după 15 mai?

by GetLokal.ro

Odată declarată existența COVID-19 atât în România, cât și la nivel global, fiecare dintre noi s-a confruntat cu un nivel mai mare sau mai mic de schimbare în viața personală și profesională. Circumstanțele de la un caz la altul diferă, însă pentru mulți, schimbările au făcut referire la planuri de călătorie amânate, munca de acasă, anularea cursurilor la școală și derularea orelor online, petrecerea timpului îndelungat în casă, ieșirea la scurte plimbări în jurul blocului sau la magazin pentru aprovizionarea cu alimente.

În toată această perioadă, unii au regăsit bucuria de a petrece timp cu partenerul de viață și copii, alegând să gătească în casă, în timp ce alții au reluat legăturile cu prietenii neglijați și au încercat să nu se simtă prea temători sau îngrijorați pentru viitor. Perturbările de felul acesta sunt mai puțin periculoase, însă o parte întunecată a acestei perioade este incertitudinea și presiunea pe care, la un moment dat, am simțit-o cu toții.

Dacă pentru unii această schimbare a venit mai ușor, găsind noi activități și motivații de petrecere a timpului în casă, singur sau cu toţi membrii familiei, pentru alţii, data de 15 mai a reprezintat gura de aer pe care au așteptat-o de mai bine de 1 lună. Cu toate că această dată implică ridicarea stării de urgență și intrarea în starea de alertă, grija pentru sănătate și măsurile de precauție nu trebuie ignorate, ci dimpotrivă. În această perioadă este recomandată verificarea cu asiguratorul medical care sunt serviciile pe care le acoperă planul tău pentru a fi pregătit pentru orice situați. Dacă nu ai o asigurare privată de sănătate oferită de companie, alege una dintre opţiunile de asigurări de sănătate pentru persoane fizice disponibilă pe piața din România.

Cele două luni ne-au amintit cât este de importantă grija față de sănătate și măsurile de igienă personală de bază. Printre aceste măsuri care trebuie menținute sau pe care le poți lua, sunt:

  • Nu te opri din a te spăla pe mâini regulat și cu atenție, conform recomandărilor medicilor
  • Evită spațiile prea aglomerate și ia măsurile de protecție precum purtarea mănușii
  • Nu plănui o călătorie imediată
  • Acoperă fața cu un şervețel sau material textil atunci când strănuți sau tușești; nu folosi mâinile goale pentru a nu transmite microbii pe suprafeţele pe care le atingi
  • Dacă știi că va trebui să pleci în străinătate în interes personal ori de serviciu sau dacă îți dorești certitudinea faptului că, indiferent ce se va întâmpla, ai acces la servicii medicale de top, oriunde pe glob, alege o asigurare de sănătate internațională.

Cele mai citite articole

Statisticile arată faptul că tot mai multe persoane aleg să beneficieze de avantajele unei asigurări de sănătate private, în detrimentul celei oferite de stat.

De ce să ai o asigurare de sănătate privată?

Multe persoane aleg această alternativă pentru paleta largă de servicii medicale care este acoperită de o plată comparativ mai mică cu cea pe care ar fi trebuit să o facă dacă nu beneficiau de accesul la o asigurare de sănătate. Printre aceste servicii acoperite se numără:

  • intervenții chirurgicale complexe
  • accidente în afara țării de rezidență
  • diagnosticare și tratament pentru cancer
  • transplant de organe
  • evacuare medicală aeriană de urgență
  • maternitate și nașterea într-un spital din străinătate
  • fizioterapie și tratarea afecțiunilor cronice

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile pe care o persoană asigurată le are, la care pot fi completate şi servicii specifice, în funcție de istoricul medical sau de problemele de sănătate la care este predispus.

Unul dintre lucrurile pe care mulți dintre noi le-a învățat este cât de vulnerabili suntem în fața unei pandemii și câtă nevoie este de accesul la servicii medicale de top. De aceea, trebuie să ne asigurăm că facem tot ceea ce ne stă în putere pentru a fi sănătoși. Stilul de viață și modul în care ne organizăm activitățile după data de 15 mai va avea un impact major asupra noastră și a familiei. Așadar, o alimentație sănătoasă, continuarea exercițiilor fizice chiar și acasă şi menținerea unei rutine menită să reducă nivelul de stres vor contribui în mod semnificativ la protejarea sănătății. În egală măsură, accesul la o asigurare de sănătate internațională este o măsură de siguranță complementară  care oferă certitudinea unei plase de salvare în cazul unor problemele de sănătate.

Cele mai citite articole

You may also like