Locatia casei
O casa noua, in care primeaza confortul si siguranta, este dorinta pe care o au toti cei care sunt in cautarea unei locuinte. Indiferent daca este vorba despre o persoana singura, un cuplu la inceput de drum sau despre o familie cu copii, oamenii isi aleg cu grija locul pe care urmeaza sa il numeasca acasa. Astfel, cei care se gandesc sa achizitioneze o casa noua iau in calcul mai multe criterii inainte de a decide asupra locuintei. In afara celor de baza, precum numarul de camere, suprafata totala a casei si gradinii sau intervalul de pret, exista si alte aspecte importante care sunt luate in considerare atunci cand vine vorba despre o casa de vanzare. Toate acestea sunt detaliate in informatiile care urmeaza.
Pentru cei care sunt in cautarea unei case in Bucuresti, locatia este extrem de importanta. Capitala, incluzand cartierele limitrofe, este impartita in mai multe zone. Bineinteles, cei care isi doresc o casa noua, isi indreapta atentia catre zonele bune si catre acele cartiere din care pot ajunge cu usurinta la serviciu sau la scoala copiilor. De aceea, cei mai multi aleg sa achizitioneze o casa noua langa Bucuresti, intr-unul din cartierele rezidentiale construite recent, cu conditia ca accesul in oras sa se faca destul de repede.
Asadar, locatia este, poate, cel mai important criteriu pe care il iau in considerare cei care cauta o casa de vanzare, iar acest lucru nu este surprinzator. In definitiv, aproape orice eventuala modificare a aspectului locuintei se poate face, insa locatia nu este ceva ce poate fi schimbat odata ce casa noua a fost cumparata.
Cartierul in care este amplasata casa
Desi poate parea ca in contextul achizitionarii unei case noi locatia si cartierul sunt sinonime, lucrurile nu stau asa. Am stabilit deja ca oamenii prefera casele de langa Bucuresti, insa in jurul capitalei exista foarte multe cartiere rezidentiale. Tocmai de aceea, cele doua criterii sunt tratate separat. Cand aleg un cartier rezidential, cei care cauta o casa de vanzare sunt atenti la facilitatile locului, la spatiile de recreere, la felul in care sunt amenajate spatiile comune, dar si la felul in care sunt ingrijite casele viitorilor potentiali vecini, in cazul in care cartierul este deja locuit. De asemenea, oamenii pun mare accent pe nivelul de siguranta si aleg cartiere pazite, in care accesul vizitatorilor este permis doar cu acordul locatarilor.
Intr-un cartier rezidential se cauta atat confort, cat si siguranta. Oamenii isi doresc sa aiba acces la locuri de promenada sau sa aiba suficient spatiu pentru a se plimba cu bicicleta si, in acelasi timp, isi doresc sa aiba certitudinea ca isi pot lasa copiii sa se joace in siguranta. Din fericire, in apropiere de Bucuresti exista astfel de locuri, care ofera confort si siguranta sporita.
Calitatea finisajelor si a materialelor folosite
La prima vedere, doua case amplasate in cartiere diferite pot sa para identice. Chiar daca o casa noua are un aspect similar cu cel al unei alte locuinte, diferenta sta in calitatea finisajelor. Exista anumite detalii de finete, pe care cei care cauta o casa de vanzare le studiaza cu mare atentie inainte de a achizitiona o locuinta. Oamenii au invatat ca trebuie sa fie atenti la astfel de aspecte, avand in vedere numarul mare de locuinte care au aparut in ultima vreme langa Bucuresti. Din pacate, pentru a construi cat mai mult intr-un timp foarte scurt, unii dezvoltatori nu acorda atentie acestor aspecte si pentru a isi maximiza profitul, aleg sa foloseasca finisaje de calitate slaba. Tocmai de aceea, unul dintre criteriile cele mai cautate in momentul in care se achizitioneaza o casa noua este calitatea finisajelor si a materialelor folosite.
Exista langa Bucuresti case noi, care au fost construite folosindu-se cele mai calitative materiale si ale caror finisaje sunt impecabile. Desi pretul poate fi mai ridicat in comparatie cu cel al caselor din „carton”, investitia initiala este justificata, iar noii locatari scapa de grija renovarii locuintei.
In concluzie, din perspectiva unui potential cumparator care isi doreste o casa noua, cele mai importante criterii de alegere a locuintei sunt particularitatile pe care le are cartierul rezidential, proximitatea locatiei fata de locurile de interes din oras, dar si calitatea materialelor si finisajelor. Bineinteles, in functie de profilul cumparatorului, pot sa intervina si alte criterii, la fel de importante. De exemplu, o familie tanara, care planuieste sa aiba copii, va prefera o casa cu gradina generoasa, pe cand o persoana pentru care primeaza cariera va alege o casa de vanzare aflata aproape de locul de munca.