Home Viata sanatoasa Ce trebuie să știi despre implanturile dentare

Ce trebuie să știi despre implanturile dentare

by GetLokal.ro

În prezent, un număr mare de pacienți optează pentru un implant dentar, fiind una dintre cele mai populare și eficiente metode de reconstructie dentară disponibile. Este vorba despre acei pacienți cărora le lipsesc unul sau mai mulți dinți, despre cei care poartă proteze incomode (și vor confort), dar și despre cei care nu doresc să li se elimine o structură dentară bună pentru a obține o punte dentară. 

Dacă vă aflați în oricare dintre aceste situații, discutați cu medicul dentist pentru a vedea dacă implanturile dentare pot reprezenta o opțiune pentru problema personală, dar și pentru a afla dacă sunteți un bun candidat pentru un implant dentar clasic sau un implant dentar fast & fixed, decizia depinzand de stadiul in care ajungeți la medic.

Implantul dentar – ce este și cum funcționează?

Implanturile dentare reprezintă o modalitate populară și eficientă de a înlocui dinții lipsă și sunt concepute pentru a se îmbina armonios cu ceilalți dinți. De regulă, implanturile dentare sunt realizate din titan și alte materiale compatibile cu corpul uman. Acestea sunt plasate chirurgical în maxilarul superior sau inferior, acolo unde acționează ca o ancoră robustă pentru înlocuirea dinților. Majoritatea pacienților purtători de implanturi dentare consideră că implantul este sigur, stabil și un foarte bun înlocuitor al propriului dinte. S-ar putea să fie necesar să vă supuneți unei evaluări medicale înainte de a vă programa pentru orice intervenție chirurgicală de implant. Bolile cronice, cum ar fi diabetul, pot interfera cu vindecarea după operație. Fumatul, de asemenea, poate să încetinească vindecarea.  

În general, există trei faze pentru obținerea unui implant:

  • În primul rând, dentistul plasează chirurgical implantul în osul maxilarului. Medicul dentist vă poate recomanda să adoptați o dietă bogată în alimente moi, unele alimente reci și supă caldă pe tot parcursul procesului de vindecare.
  • Apoi, osul din jurul implantului se vindecă într-un proces numit osteointegrare. Ceea ce face ca un implant dentar să fie atât de eficient și puternic este faptul că osul se dezvoltă în jurul său, ceea ce îi asigură o poziție fermă și stabilă. De fapt, osteointegrare înseamnă că implantul se combină cu osul, iar acest proces necesită timp. Unii pacienți pot avea nevoie de câteva luni până când implantul va fi complet integrat, după care dinții de înlocuire vor putea fi atașați la implant. Alți pacienți pot avea implanturile și dinții de înlocuire plasați în cadrul unei singure vizite.
  • În cele din urmă, este timpul pentru plasarea dintelui / dinților artificiali. Pentru un implant cu un singur dinte, dentistul va personaliza un dinte nou, numit coroană dentară. Această coroană dentară va fi realizată ținându-se cont de dimensiunea, forma, culoarea și potrivirea cu dinții naturali, deoarece obiectivul este acela ca dinții naturali să se îmbine plăcut cu coroana dentară. Dacă înlocuiți mai mult de un un singur dinte, coroanele sau protezele personalizate vor fi realizate pentru a se potrivi cu toată structura orală și, desigur, cu implanturile. Până când coroanele sau protezele vor fi finalizate și gata de montat, medicul dentist vă poate oferi o coroană, o punte sau o proteză temporară care să vă ajute să mâncați și să vorbiți normal.

Reprezentand o opțiune excelentă pe termen lung pentru redarea frumuseții zâmbetului, implantul poate fi plasat și după purtarea unui aparat dentar, pentru a vă asigura astfel un zâmbet perfect. De fapt, dezvoltarea și utilizarea implanturilor dentare este unul dintre cele mai mari progrese în stomatologie din ultimii 40 de ani. Așa că, la zâmbet sănătos înainte!

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like