Alegerea unui chirurg competent cu titlu de specialist în domeniul chirurgiei plastice și estetice este un aspect central pentru a menține riscul operației cât mai redus în avans și pentru a crea cea mai bună bază posibilă pentru o operație de succes. În plus față de această calificare profesională, sunt decisive și alte criterii precum pregătirea suplimentară, experiența chirurgicală și seriozitatea medicului.
Cele mai importante criterii care ar trebui luate în considerare la alegerea unui chirurg estetician sunt rezumate mai jos:
Calificare profesională: pregătire de specialitate și educație suplimentară.
Atunci când aleg un chirurg adecvat pentru chirurgia plastică, pacienții trebuie să acorde cu siguranță atenție denumirii de specialist „Specialist în chirurgie plastică și estetică”. Acest titlu de specialist este recunoscut legal din 2005 și dovedește calificarea chirurgului.
Un specialist în chirurgie plastică și estetică a parcurs cel puțin șase ani de pregătire după absolvirea diplomei medicale, timp în care a dobândit cunoștințe de specialitate extinse și experiență operațională în domeniul chirurgiei plastice și estetice.
De asemenea, este recomandat să alegi un chirurg plastic care să participe în mod regulat la formare suplimentară și, astfel, să-și păstreze cunoștințele tehnice și abilitățile practice la un nivel actual și înalt.
Experiența
Pe lângă calificarea ca specialist în chirurgie plastică și estetică, chirurgul estetician ar trebui să aibă suficientă experiență cu procedura planificată. În cel mai bun caz, chirurgul s-a specializat într-o sub-zonă de chirurgie estetică, care include și operația dorită. De regulă, pacienții pot obține, de asemenea, o primă impresie a experienței medicului cu operația planificată în cursul discuției informative înainte de operație, adresând propriile întrebări medicului.
În cazul chirurgiei estetice în zona feței, specialiștii în urechi, nas și gât sau chirurgi pe cale orală și maxilo-facială cu calificarea suplimentară „chirurgie plastică” pot fi, de asemenea, potrivite pentru procedură.
Atitudine serioasă și sfaturi detaliate în discuția preliminară.
În perioada preliminară procedurii, este necesară o consultare cu cel puțin un specialist în chirurgia plastică și estetică. În plus față de detaliile procedurii și tehnicile operației, posibilele complicații ale operației trebuie să facă obiectul acestei discuții. De asemenea, este important ca pacientul să aibă posibilitatea de a pune întrebări. Pacientul ar trebui, de asemenea, să poată contacta medicul prin e-mail sau telefon, dacă apar întrebări ulterior.
Un chirurg reputat se caracterizează prin faptul că este interesat de motivațiile și istoricul pacientului, ia în considerare orice boală anterioară și ia în considerare metode alternative de tratament. El ar trebui și să sfătuiască împotriva dorințelor nerealiste.
Clinică sau spital
Majoritatea operațiilor estetice pot fi efectuate în cabinete sau clinici private. Condiția prealabilă pentru aceasta este disponibilitatea unui spațiu suficient (de exemplu, sala de operații aseptică) și personal adecvat (chirurg, anestezist, asistenți medicali instruiți). Mulți chirurgi plastici rezidenți au, de asemenea, paturi în spitale și pot efectua operațiile acolo. Pentru intervenții mai mari, se recomandă un spital datorită infrastructurii îmbunătățite.
Indiferent de locul în care are loc operația, chirurgul, anestezistul și personalul din sala de operație ar trebui să fie disponibili non-stop după operație, astfel încât să poată interveni în caz de urgență.
Costul chirurgiei plastice.
Deoarece o intervenție estetică nu este de obicei necesară din punct de vedere medical, pacientul trebuie să suporte el însuși costurile unei astfel de operații în marea majoritate a cazurilor. Chirurgul plastic trebuie să informeze pacientul despre acest fapt în discuția preliminară.
Chirurgul ar trebui să pregătească o estimare a costurilor pentru aceasta, care să includă toate costurile pentru procedură, precum și pentru anestezie și perioada de recuperare.