Home Viata sanatoasa Ce sunt hemoroizii și cum să-i tratezi

Ce sunt hemoroizii și cum să-i tratezi

by GetLokal.ro

Toată lumea are hemoroizi în fiecare al doilea pol. Simptomele bolii hemoroidale sunt iniţial, mâncărimi în jurul anusului, urmate de durere și arsură. Din fericire, există metode eficiente de tratare a hemoroizilor: gumarea, scleroterapia, terapia cu laser, o metodă chirurgicală și altele. Cu toții avem hemoroizi și doar unii dintre oameni au varice anale. Hemoroizii arată ca niște perne umplute cu sânge și au o funcție extrem de importantă. Ele etanșează canalul anal și, împreună cu mușchii sfincterului, permit să controlezi trecerea scaunului și a gazelor.

Când există un impuls nervos care se simte ca o presiune, hemoroizii sunt goi de sânge, permițându-ți să defeci. Problema începe atunci când hemoroizii sunt întinși, umpluți excesiv cu sânge și nu sunt complet goi. Ca urmare a retenției de sânge, inflamația se dezvoltă în timp, incluzând atât noduli (plexuri venoase dilatate), cât și țesuturi rectale. Vorbim atunci despre dezvoltarea unei boli hemoroidale, adică varicele anale.

Teste necesare pentru hemoroizi

Este dificil să treci peste rezistența a a-ți expune anumite părți ale corpului, așa că amâni de obicei, vizita la medic. Aceasta este o greșeală imensă, deoarece, boala progresează încet. De asemenea, sângerarea rectală necesită consult imediat. Acest lucru poate indica hemoroizi, dar și alte boli grave, cum ar fi cancerul anal, care trebuie excizat.

La cine să mergi? 

Ai nevoie de o recomandare de la medicul de familie, pentru a merge la un proctolog (un chirurg care se ocupă de boli anorectale). Examinarea este adesea asociată cu o situație jenantă, iar pentru vârstnici, de asemenea, destul de periculoasă, poziția genunchi-cot. Astăzi, acestea sunt de obicei realizate în poziția pe partea stângă, deoarece, această poziție nu provoacă disconfort. Deja pe baza aspectului și studiului perianal cu degetul, medicul poate identifica de obicei hemoroizii.

Tratamentul hemoroizilor

Tratamentul hemoroizilor depinde de gravitatea bolii. În fiecare etapă, se recomandă să bei 2-2,5 litri de lichide pe zi și o dietă echilibrată care să includă legume, fructe și produse grosiere. Dar este mai bine să nu exagerezi cu semințele, deoarece acestea pot irita mecanic anusul. Eliminarea lor din dietă în cazul mâncărimii anale, reduce disconfortul. Ar trebui să limitezi ciocolata, ceaiul tare, cafeaua, alcoolul tare, vinul roșu, nucile, produsele care provoacă gaze, grăsimile animale, condimentele picante.

Tablete, unguente, supozitoare

În toate formele bolii, medicul poate prescrie comprimate antiinflamatoare care reduc mâncărimea și umflarea și întârzie dezvoltarea nodulilor, precum și unguente, cremă hemoroizi, supozitoare și geluri cu efect similar. De obicei, aceste medicamente conțin substanțe naturale, de exemplu extract de castan sălbatic, balsam cu Maca Peruviana, preparate din muguri de plop și multe altele. Supozitoarele aduc alinare, de exemplu, dacă conțin scoarță de stejar sau floare de calendula, se fac băi calde (apa nu trebuie să fie fierbinte) cu ierburi, de exemplu, mușețel.

You may also like