Hidroterapia cu apa sarata este recomandata pentru starile prelungite de oboseala, stres, afectiunile musculare si articulare, afectiuni reumatismale ce merg pana la artroze si preartroze, osteoporoza, spondiloze, nevralgii lombosciatice, dar si pentru recuperarea dupa entorse, fracturi, luxatii ale membrelor tratate ortopedic, afectiuni ale organelor genitale masculine (tulburari de dinamica sexuala, impotenta, infertilitate), probleme genitale la femei, metroanexite, cervicite, cistite cronice, insuficienta ovariana.
Pe langa evidentele beneficii terapeutice, piscinele cu apa sarata sunt foarte cautate si in scop recreativ, in special in zilele caniculare de vara. Am selectat pentru tine 7 dintre cele mai mari si mai bine dotate statiuni si piscine cu apa sarata din tara:
1. Complex “Centrul de sanatate” si piscina cu apa sarata din Cacica, judetul Suceava
Piscina cu apa sarata din cadrul complecului „Centrul de sanatate”, Cacica, judetul Suceava, a fost inaugurata in februarie, 2013, iar apa sarata din piscina provine din salina Cacica.
Pentru 20 lei / adult si 10 lei / copil, ai acces la piscina, jacuzzi si sala fitness. Clientii beneficiaza de doua vestiare separate pentru barbati si femei, dotate cu dulapuri pentru pastrarea in siguranta a bunurilor personale. De asemenea exista 6 dusuri, 4 bai, sezlonguri si mese unde va puteti stinge setea cu o bautura racoritoare.
2. Piscina acoperita cu apa sarata, Cacica, judetul Suceava
Tot in Cacica poti opta pentru o alta piscina interioara, alimentata, de asemenea, cu apa aduca de la Salina Cacica si schimbata periodic. Piscina a fost inaugurata in anul 2010, iar administratorii incearca sa mentina cele mai intalte standarde de calitate filtrand apa in continuu cu nisip cuartos. Piscina are o capacitate de 30 de locuri si este dotata cu sezlonguri, dusuri, vestiare si mese la care se pot servi bauturi racoritoare. In piscina se intra in trepte, iar adancimea maxima este de 1,40 metri.
Piscina este deschisa zilnic, intre orele 9.00-20.00, dar pentru grupuri mai mari de cinci persoane si in baza unei programari se accepta si derogari de la acest orar. Pretul pentru un adult este de 20 de lei/zi, iar copiii sub 14 ani platesc jumatate din tarif, adica 10 lei/zi. In acest pret este inclus accesul la piscina, la cele patru dusuri, la cele doua vestiare, precum si un sezlong din dotare. Pentru cinci zile la piscina, a sasea este gratuita.
3. Piscina cu apa sarata Salina, Targu Ocna
O alegere buna poate fi si piscina cu apa sarata Salina, din Targu Ocna, situata la poalele muntilor Nemira si Berzunti.
Apa sarata care ajunge in bazin este obtinuta din mina prin infiltrarea apelor de suprafata. Concentratia de sare este asemanatoare Lacului Ursu de la Sovata, iar apa de aici este recomandata celor care sufera de afectiuni reumatologice.
Adancimea bazinului are intre 1,40 si 1,60 de metri si este realizat in panta. Strandul este deschis in fiecare zi, de dimineata de la ora 10:00 pana seara la ora 20:00, iar un cadru medical sta in permanenta la dispozitia turistilor.
4. Strandul cu apa sarata de la Praid, judetul Harghita
Este cel mai mare strand cu apa sarata din tara si a fost amenajat pe amplasamentul unui vechi strand, deteriorat si inchis de cativa ani. Se intinde pe o suprafata de 5.200 de metri patrati, din care apa ocupa 1.942 de metri patrati.
Strandul are doua bazine pentru copii, pornind de la 60 de centimetri adancime, care creste treptat pana la 90 de centimetri si apoi pana la adancimea maxima de 1,20 metri.
Cele mai citite articole
Zona de plaja, dotata cu 300 de sezolguri, acopera o suprafata de 2.478 de metri patrati si se intinde de-a lungul bazinelor, dar si pe o terasa amplasata pe acoperisul unei cladiri care face parte din ansamblu.
Costul unui bilet este de 25 de lei pe zi pentru adulti si de 15 lei pentru copii, strandul functionand zilnic, intre orele 10.00 si 20.00. Joia si sambata exista si program de seara, intre orele 21.00 si 23.00.
5. Strandul cu apa sarata din Statiunea Baile Sarata, Bacau
Statiunea este situata la doar cativa kilometri de Bacau, iar printre serviciile oferite se numara:
– bai sarate calde la cada;
– bai sarate reci la piscina;
– masaj terapeutic.
Aici poti face o baie in apa sarata, poti sta la plaja sau te poti ascunde la umbra terasei, la un mic, o friptura si un suc.
6. Strandul cu apa sarata Ocnita, Judetul Valcea
Strandul Ocnita este un complex turistic format din casute de odihna, bungalouri, camere cu baie, dusuri si corpuri sanitare, un restaurant si doua bazine de inot cu apa sarata.
De asemenea, complexul dispune de doua parcari si spatiu de campare in interiorul bazei, unde va puteti instala cortul. Inconjurata de un parc de arbusti in centrul localitatii Ocnita, baza de tratament ofera turistilor posibilitatea de tratament cu namol si apa sarata.
7. AQUA relax & spa, Sarata Monteoru
Centrul de sanatate AQUA relax & spa are la baza terapia cu apa sarata extrasa prin foraje proprii, la Sarata Monteoru.
Centrul dispune de o sala a bazinelor, cu piscine cu apa sarata acoperite cu microceramica de sticla, separata pe sexe, ventilata mecanic, cu incalzire in pardosela si fotolii de relaxare.
De asemenea pacientii beneficiaza de o zona de relaxare, cu plante luxuriante si fotolii din bambus, cu acces direct din hotel. Centrul are si un cabinet de consultatii, sala de masaj, vestiare, grupuri sanitare etc.
Baza de tratament este deschisa in toata perioada anului, cu exceptia lunilor ianuarie si februarie, cu un program de functionare zilnic intre orele 08-16, de luni-vineri si program redus 08-13 sambata alternativ. In sezonul estival, programul de lucru este intre orele 08-18 de luni-simbata, duminica intre orele 10-14.