Home Utile Casa ta are nevoie de o schimbare? Iată câteva sfaturi pentru a o face mai sigură!

Casa ta are nevoie de o schimbare? Iată câteva sfaturi pentru a o face mai sigură!

by GetLokal.ro

O căsuță frumoasă este o căsuță fericită. Este locul unde îți petreci mare parte din timp, unde te simți confortabil, locul primitor pentru familia ta și pentru vizitatori. Poate veni însă un moment când îți dorești sau trebuie să schimbi câteva aspecte la ea.

Frumusețea unei locuințe nu vine mereu sub formă de decor și mobilier. Este foarte important modul în care este întreținută sau modernizată. Există situații în care o casă este atât de veche, încât poate deveni periculoasă pentru locuitori. Dacă și tu iei în considerare să aduci un surplus de siguranță casei tale, iată câteva sfaturi esențiale care te vor ajuta să începi cu bine!

Ce trebuie să faci dacă vrei să locuiești într-o casă sigură:

  • Planifică toți pașii

Nu poți începe un proiect fără un plan bine pus la punct, așa că nu te baza pe ideea că o să vezi cum evoluează lucrurile pe parcurs. Într-un plan de reconstrucție intră noțiuni precum: viitorul aspect al casei, procesul de lucru sau bugetul.

Nu uita nici de angajarea profesioniștilor, în cazul în care locuința ta are nevoie de o schimbare mai mare. Profesioniștii îți pot spune exact ce posibilități ai și ce nu este recomandat să schimbi, care sunt pericolele care pot apărea în timpul lucrărilor sau după și te pot sfătui de asemenea cum să-ți proiectezi casa. 

  • Înlocuiește lemnul învechit

Este recomandat să faci o mică plimbare în casă și în jurul ei și să fii atent la tot ce include material din lemn. În categoria aceasta intră balustradele, ramele de la ferestre (dacă este cazul) și pardoselile.

Pardoselile de lemn, în special cele de pe terase, pot cauza pericole mari după un timp. Abundența de ploi sau depozitarea unor greutăți masive pe podeaua din lemn, sunt acțiuni ce pot slăbi materialul și pot provoca accidente. O soluție eficientă este schimbarea acesteia cu o pardoseală tip WPC, alegerea ideală pentru amenajări exterioare durabile. Pardoselile oferite de Hornbach.ro conferă un aspect modern terasei tale și asigură o rezistență ridicată la umezeală și radiații solare. De asemenea, sunt ecologice și nu prezintă vreun pericol pentru sănătate sau mediu.

  • Verifică electricitatea

Cablurile electrice vechi nu sunt neapărat o problemă, dar trebuie foarte bine verificate cutiile electrice din casă. Există cutii electrice care nu se opresc atunci când sunt supraîncărcate, ceea ce poate duce la un risc de incendiu. Pe de altă parte, cablarea cu butoane și tuburi trebuie verificată. Firele de cablu au o izolație de cauciuc care poate deveni fragilă și poate cauza efecte dezastruoase.

  • Verifică starea instalațiilor sanitare

Trebuie să știi că instalațiile sanitare care sunt confecționate din cupru sau fontă rezistă între 80 și 100 de ani, dar țevile vechi au tendința de a acumula coroziune care poate provoca o presiune mai mică a apei. Acest fenomen poate îi poate schimba calitatea, dându-i o nuanță portocalie dacă țevile nu sunt curățate adecvat sau schimbate. 

Nu contează dacă intenționezi să locuiești în casă pentru o vreme îndelungată sau dacă vrei să o vinzi, este important să rămâi în siguranță. De aceea este recomandat să soliciți ajutor de la profesioniști, în primul rând pentru tine, apoi pentru locuință.

Sursa foto: Shutterstock.com

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like