Ei bine, se știe deja: sunt enorm de multe propuneri de cărți dezvoltare personală în librăriile online care prezintă strategii care de care mai fanteziste pentru ca tu să preiei conducerea în povestea vieții tale și să o rescrii dacă nu-ți convine ceva la scriptul original.
Viața ta: o construcție pe care o ridici întotdeauna personal
Nimeni nu poate face asta pentru tine. Să îți scrie un scenariu al vieții care să te împlinească 100%. Iată și explicația termenului de autodezvoltare personală. Frumusețea acestui lucru atât de provocator este tocmai că depinde de tine și doar de tine cum îți clădești viața. Și chiar mai mult decât atât. Chiar dacă la un moment dat ești la pământ, sfărâmat în mii de cioburi, vei putea să te reconstruiești după voia inimii. Și este o mare ușurare acest adevăr.
Se spune din ce în ce mai des că viața pe care o duci nu este 100% rezultatul a ceea ce ți-au făcut alții, cât mai ales a ceea ce ai făcut tu din ceea ce ți-au făcut ei la un moment dat. Perspectiva contează mai mult decât orice altceva!
Dar, dacă nu știi cum să o faci încă, începe să-ți dezvolți mentalitatea de co-creator al propriei vieți prin a fi deschis către cunoaștere. Acest lucru poate fi realizat prin cărți precum acelea propuse cu generozitate cititorilor pasionați de către editura For You.
Folosește experiența de viață a autorilor cunoscuți de dezvoltare personală și profesională și scurtează-ți calea spre succes.
Cum să ierți atunci când nu poți?
Iată o întrebare foarte incitantă la care dr. Jim Dincalci încearcă să răspundă într-o carte cu același nume.
Autorul oferă cititorului numeroase strategii pentru a trece de durerile din trecut, de sentimente de resentimente și de furie de lungă durată, toate acestea interferând puternic cu posibilitatea de a-ți trăi viața la maximum.
Dacă vrei să mergi mai departe, dacă vrei să te eliberezi de trecut, să faci alegeri noi, să înveți să faci alegeri pozitive pentru tine, este important să eliberezi trecutul și numai iertarea eliberează. Atâta timp cât simți încă acea durere din trecut, ești prins într-o cursă din care nu există ieșire. Așa ne învață psihologii.
Creierul uman nu știe dacă trăiești cu adevărat acea situație sau dacă este doar o amintire, așa că iertarea este o chestiune obiectivă a ființei umane, a necesității de a elibera acel spațiu neurologic pentru o nouă învățare. Lipsa iertării ne împiedică să trăim noi posibilități și să ajungem la împlinirea personală, transformându-ne în niște hamsteri care se învârt la nesfârșit într-o roată.
De cele mai multe ori, persoana care ne-a rănit și-a urmat deja viața și nu mai este legată vizibil de-a noastră. Doar la nivel energetic. Uneori, nici măcar nu știe că ne-a rănit, pentru că nu a făcut acest lucru intenționat. Și noi am rămas acolo, în acel moment de suferință cruntă, meditând la infinit despre ce a fost cândva. Răzbunarea, dorința de a nu ierta, îi face pe oameni sclavii durerii interioare.
Resentimentele ne epuizează fizic și emoțional. De fapt, sunt sentimente nocive care pot conduce la grave tulburări psihice, emoționale.
Depresie, anxietate, atacuri de panică; modificări în rău ale sistemului nostru imunitar (tocmai acum, în pandemia de coronavirus!), dificultăți cardiace și alte probleme fizice legate de nivelul de stres prea mare.
Acceptarea și împăcarea cu o situație care doare și știind că nu definește următoarele alegeri ale tale, iertarea deplină, reprezintă pași importanți pe care chiar merită să-i faci.
Pentru a ierta profund, este necesară cunoașterea de sine. Pentru a te cunoaște pe tine însuți, trebuie să îți construiești o cale proprie de a trăi mai bine, care presupune să înveți cine ești și cine poți ca să ajungi.
Și uite așa ajungem la nevoia de a citi cărți de dezvoltare personală.
Intră și tu pe site-ul editura-foryou.ro și alege-le de acolo pe acelea care simți că te atrag în mod deosebit!