Home Arta si educatie Beneficiile de care se va bucura copilul tau daca il inscrii la o scoala de vara

Beneficiile de care se va bucura copilul tau daca il inscrii la o scoala de vara

by GetLokal.ro

Foarte popular si apreciat in strainatate, conceptul de scoala de vara a inceput, de cativa ani, sa prinda contur si in tara noastra. Ba chiar exista destui parinti care aleg sa isi inscrie copiii, fie ei de gradinita sau adolescenti in toata regula, la un astfel de program, datorita multiplelor avantaje pe care le are acesta in dezvoltarea lor cognitiva, emotionala si fizica.

Afla, in randurile urmatoare, care sunt cele mai importante beneficii de care se va bucura copilul tau daca va participa la o scoala de vara:

Dezvoltarea cunostintelor si a abilitatilor

Programele scolilor de vara sunt concepute in asa fel incat sa dezvolte anumite abilitati si sa-i ajute pe cursanti sa-si extinda orizontul cunostintelor dintr-o anumita ramura. 

De exemplu, in cadrul programului organizat de Twinkle Star, copilul isi exerseaza engleza la scoala de vara, alaturi de alti cursanti din aceeasi categorie de varsta cu a lui si, bineinteles, cu un nivel similar de cunostinte lingvistice. Cursurile sunt interactive, copiii primesc feedback atat de la profesorii cu o vasta experienta in domeniu, cat si de la ceilalti participanti. Mai mult decat atat, abordarea este una prietenoasa si adaptata categoriei de varsta creia i se adreseaza fiecare program al scolii. De pilda, procesul de invatare a copiilor de 4-6 ani se bazeaza mult pe dimensiunea ludica, non-formala: jocurile, cantecele, desenele, petrecerile tematice sunt nelipsite.

Disciplina

Vacanta de vara este un moment prielnic pentru relaxare, de care copiii de toate varstele au nevoie din plin. Cu toate acestea, pentru a le fi mai usor sa-si reintre in ritm toamna, odata cu reinceperea scolii si cu revenirea la vechiul program, relaxarea ar trebui sa se imbine armonios cu disciplina, cu buna organizare.

Cele mai citite articole

Inscrierea la scoala de vara este o modalitate excelenta de a-l ajuta pe copilul tau sa-si formeze un program ordonat. De pilda, daca incepe cursurile la aceeasi ora, este esential sa se culce in jurul aceleiasi ore, pentru a fi odihnit si plin de energie pentru misiunile pe cat de utile, pe atat de distractive care il asteapta in cadrul cursurilor. 

Dezvoltarea unor noi relatii

Participarea la o scoala de vara este, totodata, o modalitate grozava prin care copilul tau poate lega noi relatii frumoase de prietenie. Aici are ocazia sa cunoasca alti participanti, de varsta apropiata cu el si cu interese comune, lucruri care favorizeaza comunicarea chiar si in afara orelor de curs. 

Iata si un exemplu: in timpul rezolvarii unui exercitiu pe echipe, copilul ajunge sa constate ca are o multime de lucruri in comun cu unul sau cu mai multi coechipieri, astfel ca decid impreuna sa se intalneasca si in afara programului – sa se plimbe pe jos sau cu bicicletele in parc, sa viziteze un muzeu, sa se joace diferite jocuri educative.

Faptul ca va lega noi relatii, inca din primele zile, il va face sa astepte cu si mai mare interes cursurile viitoare. Astfel, scoala de vara se va transforma pentru el intr-o experienta nu doar utila, ci si foarte placuta, fiind si un prilej de a se reintalni cu noii sai prieteni, de a descoperi tot felul de lucruri interesante alaturi de ei si, pana la urma, de a invata unii de la ceilalti.

Concluzie

Odata ce copilul tau va participa, pentru prima data, la programul unei scoli de vara, sunt sanse foarte mari sa isi doreasca si o a doua, si o a treia experienta de acest gen. 

Nu uita ca, pentru a-i starni curiozitatea si entuziasmul, este important sa alegi un program adaptat varstei si intereselor sale si, bineinteles, sa te interesezi cu privire la abordarea folosita in cadrul scolii. Ulterior, lucrurile vor veni de la sine, iar cel mic de-abia va astepta fiecare zi de curs! 

Cele mai citite articole

You may also like