Te-ai mutat de curând sau vrei să-ți reamenajezi bucătăria deja existentă, însă spațiul disponibil nu este foarte generos? Ei, bine, în prezent există o mulțime de trucuri de design interior, care te pot ajuta să obții un loc confortabil, practic și primitor, indiferent de suprafața pe care o ai la dispoziție.
Fie că ai o bucătărie îngustă sau în care ai impresia că nu îți încap toate lucrurile pe care vrei să le integrezi, mai jos vei găsi câteva soluții utile, pe care le poți pune imediat în practică.
1. Integrează zona de luat masa în blatul de bucătărie
Dacă ai suficient spațiu de lucru, dar nu găsești un loc pentru servit masa în familie, poți folosi blatul cu rol dublu. Poți lăsa liber spațiul de sub el într-o anumită porțiune a bucătăriei, transformându-l în loc pentru păstrat scaunele pliabile.
Astfel, poți adapta zona în funcție de momentul zilei și poți utiliza spațiul disponibil la capacitatea maximă.
2. Folosește spațiul pe verticală
Oricât de mic ar fi locul pe care îl ai la dispoziție, poți găsi mobilă de bucătărie potrivită și suficient de încăpătoare.
Optează atât pentru dulapuri și sertare acoperite de blatul de lucru, cât și pentru corpuri suspendate, în care să păstrezi vesela, condimentele și diferite obiecte necesare în bucătăria ta. Poți găsi online mobilă pentru bucătărie completă, proiectată astfel încât să acopere toate nevoile unei familii.
Totodată, poți monta și etajere pe perete, pe care poți așeza diferite suporturi de ustensile sau chiar cutii în care să depozitezi prosoape, tacâmuri, căni sau alte obiecte mici.
3. Păstrează sertarele organizate
Când ai o bucătărie mica, este ușor să faci dezordine și să nu știi unde să mai așezi diferite obiecte. De aceea, pentru a păstra locul organizat și cât mai spațios cu putință, este esențial să te organizezi eficient.
Cele mai citite articole
Așadar, folosește despărțitoare pentru sertare, astfel încât să poți păstra ustensilele mereu în aceeași ordine. Optează și pentru cutii compartimentate inteligent, pe care să le așezi în dulapuri. Acestea te vor ajuta enorm să păstrezi spațiul curat și aerisit!
4. Folosește la maximum colțurile bucătăriei
De regulă, colțurile camerelor rămân nemobilate și nefolosite la capacitate maximă. Dacă ai un spațiu limitat în bucătărie, poți profita de aceste locuri.
Montează etajere pe colțul unuia dintre pereți. Poți opta pentru o singură etajeră pe care să păstrezi obiecte mai voluminoase sau poți monta două sau trei etajere una sub cealaltă, pentru a crea un loc ideal pentru păstrarea diverselor ustensile utile în bucătărie.
5. Folosește suporturile magnetice
Când nu ai foarte mult loc în bucătărie, poți depozita diverse lucruri pe perete, fără să fie nevoie de suporturi voluminoase.
De exemplu, în loc să ții cuțitele în sertar sau în suport, pe blatul de bucătărie, montează o bandă magnetică pe perete, în dreptul spațiului de lucru. Păstrează-ți cuțitele ordonate, gata de lucru în orice moment.
De asemenea, și condimentele pot fi păstrate în cutiuțe din metal, fixate pe un suport magnetic de perete. Ba chiar le poți lipi și pe frigider, dacă ușa acestuia este din metal!
6. Montează un sertar vertical secret
De multe ori, în bucătărie rămân locuri neexploatate, care ar putea fi transformate în spații de depozitare ideale.
De exemplu, dacă ai un spațiu gol între frigider și mobila de bucătărie sau între mobile și perete, nu te gândi imediat că acesta este prea îngust pentru a depozita ceva. Locul poate fi folosit pe verticală, montând un sertar vertical strâmt, dar în care poți ține cu ușurință sticle de ulei, oțet și alte dressinguri, borcane cu diverse legume și sosuri care nu necesită refrigerare.
După cum poți observa, există o mulțime de soluții inovative, care pot transforma o bucătărie aparent mică într-un spațiu suficient de mare și de confortabil. Aplică ce ți se potrivește din recomandările de mai sus și lasă-ți imaginația să contribuie cu idei noi!