Home Servicii Cum să transporți marfă internațional în deplină siguranță? 5 reguli de respectat

Cum să transporți marfă internațional în deplină siguranță? 5 reguli de respectat

by GetLokal.ro

Transportul internațional de mărfuri este complex și implică mai multe părți interesate. Pentru ca pachetul tău să ajungă la destinație, în siguranță și la timp, sunt câteva reguli pe care ar trebui să le respecți și despre care îți vorbim, în continuare, în cadrul acestui material.

1. Alegerea transportatorului potrivit

Dacă nu ai mai folosit până acum serviciile unui transportator internațional alegerea celui potrivit poate fi complicată. De ce spunem acest lucru? Depinde ce anume vrei să trimiți, unde și despre ce cantitate este vorba. Ideal este să verifici online și să selectezi un transportator sau o companie de logistică ce are experiență în transportul internațional și care respectă regulamentele de siguranță.

Poți trimite plicuri sau colete standard în Anglia cu Eastlines, compania oferă o gamă bogată de servicii pe lângă acestea, despre care poți afla mai multe online. În funcție de tipul coletului, criteriile de ambalare și transport sunt diferite. Expedierea unui plic cu dimensiunile cel puțin de format A4, dar nu mai mari de A3 se poate realiza numai dacă vorbim de un pachet cu o greutate maximă de 1 kg. În același timp, pentru coletele standard greutatea nu poate fi mai mare de 30 kg, iar laturile pachetului trebuie să fie până în 100 cm.

2. Verificarea condițiilor de transport și a restricțiilor

Pentru a evita întârzierile și problemele legale, este important să înțelegi și să respecți regulile specifice fiecărei țări în care va avea loc transportul. Regulile de transport internațional pot varia de la țară la țară și pot include restricții privind tipul de mărfuri care pot fi mutate, condițiile de deplasare, documentele necesare, taxele vamale sau alte restricții. Prin urmare, este esențial să consulți legislația și reglementările relevante de pe site-ul firmei de curierat, pentru a evita problemele legale sau financiare.

Cu siguranță ai auzit de lista de restricții. Probabil despre unele dintre produsele din listă știai că nu pot fi trimise internațional, dar sunt destul de multe articole ce pot fi exceptate. Unele produse pot fi considerate periculoase sau pot avea cerințe speciale de transport. Acesta este motivul pentru care este important să cunoști aceste restricții și să te asiguri că mărfurile tale nu încalcă nicio regulă. 

Fiecare transportator poate avea propriile cerințe și restricții în ceea ce privește greutatea, dimensiunile și ambalarea corespunzătoare a mărfurilor, așadar site-ul companiei de curierat devine un instrument util în gestionarea corectă a acestor aspecte.

3. Documentarea și ambalarea corectă

Cele mai citite articole

Obiectele mici sau documentele trebuie ambalate în plicuri corespunzătoare, rezistente, care au plastic cu bule de aer sau sunt cartonate. Recomandarea este ca aceste plicuri să fie tip A4 pentru a fi ușor de urmărit și suficient de mari pentru a fi etichetate corespunzător, iar datele să fie vizibile. Plicurile de hârtie nu sunt indicate pentru că se rup foarte repede și pot fi deteriorate cu ușurință. În plus, acestea nici nu pot oferi protecție în eventualitatea udării. Coletele standard pot fi trimise în cutii de carton rezistente, bine sigilate, cu dimensiunile agreate de firma de curierat. 

Până la urmă, tipul de ambalaj depinde de natura mărfurilor și de condițiile de transport. Pentru produsele fragile sau sensibile la temperatură, se pot utiliza ambalaje speciale. Mai multe informații despre ambalarea fiecărui tip de produs în parte sunt disponibile pe site-ul transportatorului.

Ce ar mai trebui să știi? Sigilarea corectă oferă protecție produselor din interiorul coletului pe tot parcursul transportului, în condițiile în care coletele sunt manipulate și trec prin mai multe mâini.

4. Etichetarea precisă și detaliată

O etichetare corectă asigură o identificare facilă a coletelor și reduce riscul de pierdere a acestora. Etichetele pot conține informații importante despre conținutul și destinația coletului, ceea ce facilitează manipularea și livrarea în siguranță.

Care sunt informațiile relevante de pe etichetă? Printre acestea se află numele și adresa expeditorului și destinatarului, numerele de telefon ale celor doi, numărul de înregistrare sau alte date unice de identificare ale coletului. De asemenea, pot fi incluse și informații suplimentare, cum ar fi greutatea, conținutul, instrucțiunile speciale de transport și livrare sau simboluri de avertizare.

5. Monitorizarea coletului până la destinație

Acest lucru îți va oferi siguranța că pachetul tău se află în drum spre destinație. Prin intermediul acestui serviciu, vei putea verifica în timp real statusul coletului, poziția sa geografică și traseul parcurs. Astfel, vei putea monitoriza cu atenție transportul și vei fi la curent cu eventualele întârzieri sau probleme apărute pe parcurs.

Dacă observi că pachetul nu a ajuns la destinație în timpul estimat sau statusul de livrare nu s-a schimbat de mult timp, este important să contactezi transportatorul. Acesta poate oferi informații suplimentare și poate interveni prompt, luând măsurile necesare pentru a rezolva situația.

Mărfurile agreate pot fi transportate internațional în deplină siguranță, dacă sunt îndeplinite condițiile legale. Când vrei să faci pasul către expedierea internațională de plicuri sau colete, documentarea riguroasă și identificarea transportatorului potrivit te ajută să faci o expediere eficientă. 

Cele mai citite articole

You may also like