Home Utile Himenoplastia: ce presupune și cui îi este destinată această intervenție

Himenoplastia: ce presupune și cui îi este destinată această intervenție

by GetLokal.ro

Himenoplastia este o procedură de chirurgie estetică și reparatorie a zonei intime feminine. Aceasta poate ajuta pacientele să își recapete confortul psihologic și să se simtă mult mai bine în propria piele, având și implicații de natură religioasă sau culturală. Află în ce constă această intervenție și cine o poate urma.

Ce este himenoplastia

Himenoplastia este o procedură chirurgicală folosită pentru a reface himenul, acea membrană prezentă la intrarea în vagin care de obicei se rupe în timpul primului contact sexual. Această membrană este un simbol al virginității, așa că are o semnificație deosebită pentru multe femei. Din motive religioase sau sociale, dar și în cazul în care a avut loc o rupere accidentală a himenului, ele ar putea dori reconstrucția acestei membrane.

Cine poate apela la himenoplastie

Procedura se adresează femeilor care au suferit diferite traumatisme vaginale și care doresc refacerea himenului. Această membrană se poate deteriora și în timpul unor activități uzuale, precum mersul pe bicicletă sau utilizarea tampoanelor interne, dar și în timpul practicării unor sporturi. Există și femei la care membrana nu a fost prezentă încă de la naștere, iar o asemenea intervenție va permite construcția unui țesut nou.

Pacientele pot apela la refacerea himenului cu ajutorul himenoplastiei și dacă membrana nu a fost ruptă în mod accidental sau fără consimțământul lor. Poate fi vorba de motive personale pur estetice, din dorința de a avea parte din nou de anumite experiențe, dar și într-un context social și religios în care un himen intact este extrem de important.

Aceasta procedură poate fi folosită atât de către femei tinere, cât și de către femei mai în vârstă. Ea se poate realiza atât la scurtă vreme după ce a avut loc ruperea himenului, dar și după o perioadă mai îndelungată.

Cum se desfășoară procedura

Cele mai citite articole

Operația se realizează fie cu anestezie locală, fie cu anestezie generală și este posibilă prin două proceduri principale. Membrana se poate reconstrui fie cu ajutorul țesutului rămas din himenul inițial, fie prin prelevarea de țesut din mucoasa vaginului, în cazul în care nu mai există alte fragmente ce se pot coase. În urma procedurii, care durează aproximativ 1-2 ore, himenul va fi din nou intact și nu vor exista cicatrici, datorită firelor resorbabile ce vor reconstrui țesutul.

Așadar, himenoplastia este o procedură minim invazivă care oferă rezultate bune și care prezintă riscuri minore. Singurele complicații ce pot fi întâlnite sunt cele specifice intervențiilor chirurgicale. Însă, înainte de a începe orice intervenție, se vor realiza o serie de investigații pentru a limita apariția acestor complicații.

Recuperarea după himenoplastie

Recuperarea după himenoplastie este, în general, un proces destul de ușor. În primele zile după operație, poate apărea o sângerare ușoară. Acest lucru este perfect normal, iar pacienta va trebui să urmeze un tratament medicamentos recomandat de medic pentru a favoriza vindecarea. Repausul fizic va fi important pentru perioada de recuperare. Exercițiile sau activitățile fizice intense ar trebui evitate pentru aproximativ 6 săptămâni, precum și contactul sexual sau utilizarea tampoanelor interne. În acest timp, se recomandă odihna și relaxarea, astfel încât corpul să nu fie solicitat, iar vindecarea să se desfășoare fără probleme.

Cu ajutorul unui chirurg plastician cu experiență, pacientele pot apela la această intervenție sigură și rapidă. Procedura nu este extraordinar de complexă și prezintă riscuri minore, fiind recomandată femeilor de toate vârstele. Medicul îți poate expune în detaliu în ce constă această procedură și te poate ajuta să obții aspectul fizic pe care ți-l dorești.

  

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.

Chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare

www.cosmedica.ro

https://www.instagram.com/clinica.cosmedica/

Cele mai citite articole

You may also like