Cu siguranță fiecare persoană își creează un anumit stil odată cu construirea propriului caracter. Acest stil se reflectă mai târziu în alegerile făcute, în conturarea personalității și inevitabil, în mediul din jur. Locuința e unul din elementele mediului în care ne reflectăm propriul stil, alegând toate componentele sale astfel încât totul să fie în armonie și să ne determine să ne simțim în largul nostru. De exemplu, unii pot prefera canapelele voluminoase în camera de zi, alții preferă ferestre aluminiu, iar altora le plac geamurile mari cu draperii groase ce pot fi trase seara.
5 moduri în care stilul personal poate fi combinat cu caracterul practic
Chiar dacă suntem persoane mai nonconformiste, mai retrase sau din contra, foarte active și prietenoase, există anumite elemente personalizate ce sunt mereu integrate în locuință. Însă, contează de multe ori și cât de practică poate fi respectiva locuință, mai ales dacă se lucrează de acasă și se petrece aproape tot timpul aici. Iată 5 din cele mai utile moduri de a face o locuință să fie și stilată, dar și personalizată.
1. Folosește mobilă ce se poate restrânge
Chiar dacă la prima vedere nu sună bine acest lucruri, de fapt mobila de acest tip este foarte practică. Haide să luăm un exemplu practic. Să presupunem că lucrezi de acasă și că te simți cel mai bine să faci acest lucru din camera de zi. Dar, dacă această încăpere este mobilată minimalist, atunci instalarea unei mese fixe ar strica decorul și cu siguranță ar incomoda. Și utilizarea laptopului ținându-l pe brațe nu e o soluție potrivită, deoarece acesta s-ar înfierbânta și ai avea dureri de spate. În acest caz, mesele pliabile sunt cea mai bună soluție. Acestea se pot strânge la final și pot fi depozitate fie în colțul camerei. Se poate opta pentru o culoare care să se potrivească cu celelalte obiecte din cameră.
2. Maschează electrocasnicele
Bucătăriile moderne sunt de regulă foarte bine organizate și compartimentate, astfel încât să fie creată impresia de spațiu. Însă, în cazul bucătăriilor de dimensiune medie sau chiar mici, putem apela la anumite trucuri pentru a crea senzația de spațiu și implicit de eleganță. Un truc constă în mascarea electrocasnicelor din bucătărie. De exemplu, dacă mașina de spălat a fost montată în bucătărie, atunci o poți masca cu bucăți de blat similare cu cele ale mobilei. Astfel, totul va părea mult mai compact.
3. Utilizează mobilier cât mai simplu
Cele mai citite articole
Dacă locuiești la bloc, atunci cu siguranță știi cât de stresant poate deveni holul de la intrare în sezonul rece. Dacă faci parte dintr-o familie numeroasă, acest aspect poate fi într-adevăr problematic. În acest caz, poți utiliza un pantofar închis și să plasezi pe rafturile acestuia lavete absorbante care să absoarbă apa de pe tălpi, în felul acesta nemaifiind nevoie să lași papucii la uscat la vedere. Pantofarul va fi și practic și elegant. Astfel de piese de mobilier pot fi găsite în diverse modele și culori, deci nu ar trebui să fie greu să îl asortezi cu restul locuinței.
4. Evită mobilierul deschis
O altă problemă poate consta în utilizarea cuierelor clasice de care sunt agățate hainele purtate în exterior, precum gecile și paltoanele. O soluție practică și elegantă pentru această problemă este cuierul închis. Acesta poate avea ușă pliabilă sau uși normale. Atât timp cât este închis, hainele nu vor mai fi lăsate la vedere, ci vor fi așezate pe umeraș la intrarea în locuință. Acest tip de cuier nu este doar practic, ci și elegant și în plus, creează impresia de spațiu și de ordine în respectiva încăpere.
5. Compartimentează lucrurile pe categorii
Dacă îți place ca lucrurile similare să fie găsite într-un singur loc, atunci poți face asta într-un mod util, folosindu-te de cutiile de stocare pe care poți trece conținutul cutiei. Pe internet și în magazinele de profil sunt disponibile sute de modele de astfel de cutii, fiind confecționate din carton, plastic, sau nuiele. Și gama de culori este bogată, deci pot fi asortate cu ușurință. Cutiile de depozitare sunt practice atât timp cât nu creăm un adevărat haos în ele. Organizarea lucrurilor în cutii e mai practică și mult mai elegantă decât aranjarea lucrurilor pe raft.
Concluzie
Prin urmare, eleganța, stilul personal și utilitatea pot fi îmbinate cu succes în cadrul locuinței noastre, și nu numai aici. Putem păstra rafinamentul, dar putem fi și practici în același timp. Mascarea anumitor lucruri, organizarea mai minuțioasă sau utilizarea obiectelor precum mobilierul pliabil, sunt doar câteva din lucrurile pe care le poți schimba în locuința ta. Poți jongla și din textura obiectelor, a elementelor de decor, a culorilor utilizate în cazul pereților și a draperiilor, astfel încât locuința să fie oaza ta de liniște și locul tău de refugiu la sfârșitul zilelor lungi de muncă, alături de cei dragi.