Home Utile Vitrina frigorifică pentru unitățile de catering, un echipament indispensabil

Vitrina frigorifică pentru unitățile de catering, un echipament indispensabil

by GetLokal.ro

Designul vitrinelor frigorifice este izbitor prin diversitatea lor uimitoare: orice cafenea sau restaurant, cofetărie va putea alege echipamentul profesional de acest gen care se potrivește perfect în interiorul său. Iar comercianții le vor putea alege pe cele care se potrivesc cu designul restului echipamentelor situate pe platforma lor de tranzacționare (în funcție de specificul fiecărui raion).

Există nu doar vitrine verticale, ci și vitrine frigorifice orizontale care sunt convenabile deoarece nu necesită spațiu suplimentar și pot fi instalate în cantine, cafenele sau restaurante, precum și în zone mici de vânzare în care anumite produse alimentare sunt prezentate într-un sortiment mic. Mai ales dacă ne referim la modelele de vitrine frigorifice orizontale de blat.

Vitrinele frigorifice comerciale moderne permit prezentarea cât mai frumoasă și completă a gamei de produse alimentare, care atrag fără îndoială clienții și au un efect pozitiv asupra profitului unei unități comerciale.

Există o gamă largă de vitrine frigorifice pentru diverse produse, cu diferite amenajări, condiții de temperatură, număr de rafturi, răcire dinamică și statică și un depozit. 

Principalii parametri de luat în seamă la cumpărarea unei vitrine frigorifice sunt:

1. Regimul de temperatură al vitrinei de răcire

Fabricanții produc vitrine frigorifice în trei intervale: 

  • cu temperatură medie de răcire pozitivă, apropiată de zero grade Celsius;
  • cu temperatură medie de răcire universale;
  • cu temperatură joasă negativă. 

Cumpărătorul profesionist crede adesea că o vitrină orizontală de răcire la temperatură medie este potrivită pentru depozitarea cărnii, mezelurilor, produselor lactate, iar prețul unei astfel de vitrine este mai mic decât cel al uneia universale. 

Vitrina frigorifică de temperatură medie (0 până la +7/+10 grade Celsius) este potrivită numai pentru depozitarea produselor lactate, cum ar fi: lapte, chefir, lapte copt fermentat, iaurt, salate, băuturi, legume, fructe, produse de patiserie, prăjituri fructe de pădure.

Cele mai citite articole

Vitrina frigorifică universală (-5…+5 grade Celsius) este perfectă pentru depozitarea unor produse precum ar fi: carne, pește, cârnați, brânză, produse marinate de carne, produse afumate, gustări diverse.

Vitrina frigorifică cu temperatură scăzută (-18/-24 grade Celsius) este potrivită pentru orice produse alimentare ce necesită congelare.

De ce vitrina de temperatură medie nu este potrivită pentru produsele din carne?

În vitrinele frigorifice cu o temperatură de 0…+7/+10 grade Celsius, este instalată o unitate (compresor) mai slabă, care nu poate face față unor produse precum carnea, cârnații, peștele etc. Tot ceea ce va fi situat într-o astfel de vitrină de răcire se va deteriora rapid.

2. Tipul de răcire. Răcire dinamică sau statică?

Răcirea dinamică este utilizată în vitrinele în care este necesară aceeași temperatură pentru întregul său volum intern: Este vorba de vitrine pentru: preparate de cofetărie, fructe, legume, produse de patiserie, produse lactate.

Răcirea statică este utilizată în vitrine frigorifice în care sunt plasate produse din carne, pește, cârnați, brânză, organe, marinate de carne, produse afumate, gustări. Dacă ar fi supuse răcirii dinamice, aceste produse și-ar pierde foarte repede prezentarea. 

Elementele principale ale unei vitrine frigorifice

  • Cadrul. Este realizat din oțel inoxidabil sau metal galvanizat. Cel mai adesea vopsit în alb.
  • Zona de afișare. Poate fi din plastic sau metal (oțel inoxidabil). Plasticul este un material mai ieftin, dar nu funcționează la fel de bine ca oțelul inoxidabil. Zona de afișare este adesea clasificată după culoare.
  • Iluminarea de fundal. O vitrină cu iluminare convențională este potrivită pentru orice produs. Utilizarea luminii colorate este riscantă. Produsele din carne evidențiate în tonuri de roșu vor arăta avantajos. Uneori însă, o culoare suplimentară poate strica aspectul chiar și al celor mai proaspete și mai prezentabile produse.
  • Sistemul de dezghețare. Acesta, ca și în orice alt echipament frigorific, poate fi automat sau manual. Dezghețarea automată (sistemul No Frost) este cel mai potrivit. 
  • Compresorul este „inima” echipamentelor frigorifice. 
  • Sistemul de alimentare cu agent rece. Poate fi extern sau încorporat. 

Vitrinele cu refrigerare încorporată sunt potrivite pentru magazine mici, supermarketuri, magazine de catering (unde nu este necesară o cantitate mare de echipamente frigorifice). 

Răcirea de la distanță este cea mai bună opțiune în acele puncte de vânzare unde sunt conectate mai multe vitrine. De regulă, în acest caz, sistemul deservește toate vitrinele de pe platforma de tranzacționare. Generatoarele de frig sunt instalate într-o încăpere special destinată acestor scopuri. Astfel de vitrine sunt mai scumpe, mai greu de instalat. În același timp, nu fac zgomot precum sistemele cu frig încorporat (tot zgomotul de la generatoare rămâne într-o cameră separată), economisesc spațiu în zona de vânzare. Sunt mai ușor de reparat: un generator de la distanță nu este greu de înlocuit cu unul nou.

Ai nevoie și tu de vitrine frigorifice de calitate pentru afacerea ta? Comandă-le de la TC Romania Crown Cool!

Cele mai citite articole

You may also like