Home Utile Ghid: de ce ustensile ai nevoie pentru noua bucătărie

Ghid: de ce ustensile ai nevoie pentru noua bucătărie

by GetLokal.ro

Dacă îți amenajezi bucătăria de acasă, e bine să știi că aici e foarte ușor să cumperi instrumente mai puțin utile: pentru că arată bine, pentru că sunt din aceeași schemă cromatică sau pur și simplu te-ai lăsat furat de recomandările celorlalți. 

În realitate, pentru noua (și poate prima) ta bucătărie nu vei avea nevoie de atât de multe instrumente cum crezi, însă sunt câteva imperios necesare, care îți vor schimba complet experiența în bucătărie. Așadar, ți-am pregătit o listă compactă de ustensile care nu trebuie să îți lipsească din bucătărie. 

Pentru tăiat, tocat, mărunțit și amestecat

În primul rând, poate printre primele articole pe care ar trebui să le cumperi în bucătăria este cuțitul bucătarului: nu subestima puterea unui cuțit în bucătărie. Și, pentru început, nu irosi un buget prea mare pe seturi deosebite de cuțite de care nu ai nevoie, pentru că acest cuțit al bucătarului le face, practic, pe toate, fiind cuțitul pe care îl poți folosi și pentru tăiat, tocat și mărunțit. 

Apoi, asigură-te că ai un set de clești pentru amestecat și un set de ustensile de silicon: o spatulă nu ar trebui să îți lipsească, ca să poți amesteca liniștit în tigaie ca să nu o strici. O lingură de lemn și un tocător din același material sunt și ele ultra-necesare.

Pentru prăjit, fiert și gătit

Dintr-o bucătărie nu au cum să lipsească vasele în care gătești propriu-zis. Obligatoriu ar trebui să ai: 

  • o tigaie antiaderentă, încăpătoare, de calitate, poate chiar o tigaie pe care o poți folosi și la cuptor
  • un set de tavi de copt pe mai multe dimensiuni și forme: dreptunghiulară lată, dreptunghiulară îngustă și poate rotundă, dacă vei face tarte sau torturi
  • o oală încăpătoare, în care vei putea face, de exemplu, ciorbă
  • un ibric / oală de dimensiuni reduse, pe care îl vei folosi pentru fierbere

Și ca să ai nevoie de tigaie, trebuie să ai ce să pui în ea, nu? De aceea, asigură-te că îți cumperi câteva boluri și recipiente în care poți amesteca ingredientele. Ideal, ar trebui să ai mai multe dimensiuni. 

Extra, dar necesar

Din bucătăria ta nu trebuie să lipsească mănușile, prosopul de bucătărie, o cană de măsurare și o răzătoare. Chiar dacă nu sunt vitale pentru gătit, vei vedea că în timp cu siguranță îți vor deveni utile. În aceeași categorie pot intra și curățătorul de legume și sita. 

Tacâmurile și farfuriile probabil deja le-ai achiziționat, însă vrem să îți amintim că ar fi ideal să le ai în dimensiuni diferite, pentru că ele servesc unor scopuri diferite. Chiar dacă pe tine nu te deranjează să mănânci tort dintr-o farfurie de fel principal, poate că musafirii tăi te vor privi mirați atunci când o vor face. 

Ca să îți faci viața mai ușoară…

….Nu te opri aici. Timpul petrecut în bucătărie nu trebuie să se transforme într-o corvoadă, de aceea scopul tău ar fi să îți ușurezi cât de mult posibil munca. 

Pentru asta, cumpără-ți niște „aliați” care îți vor deveni cel mai mare ajutor: un multicooker, un robot de bucătărie / slow-cooker, un blender. Chiar dacă par cheltuieli ne-necesare, vei vedea că, în timp, le vei folosi mai mult decât crezi. La urma urmei, gătitul face parte din activitatea ta zilnică sau săptămânală, deci asigură-te că devine o activitate plăcută și relaxantă. Și nu uita: muncești mai cu drag într-un spațiu de care ți-e drag. 

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like