Începerea unei afaceri necesită curaj și cel puțin câteva cunoștințe. Chiar și atunci când știi că ai abilitățile și know-how-ul pentru a avea succes, există multe piedici care pot face ca firma dvs. să nu funcționeze conform așteptărilor.
Probabil că partea cea mai dificilă pentru orice antreprenor este asigurarea fondurilor pentru ca firma să poată supraviețui și să se poată dezvolta, chiar și atunci când ai asigurate contracte cu clienții.
Ce poate fi mai rău pentru noile firme decât să fie nevoite să renunțe la oportunitățile de afaceri, deoarece nu au capitalul pentru a-și finanța operațiunile, pentru a angaja oameni noi sau pentru a investi în echipamente noi? Cele mai multe firme aflate la început nu își permit să renunțe la clienții buni platnici și nici să îi refuze pe aceștia când solicită comenzi mai mari.
Pentru întreprinderile nou-înființate și întreprinderile mici există o dilemă când vine vorba despre condițiile impuse de bănci pentru acordarea unui împrumut. Băncile doresc să vadă istoria firmei și o bază puternică de clienți. Dar proprietarii de afaceri nu pot întotdeauna să-și construiască un portofoliu decent fără un capital care să atragă mai mulți clienți.
Din acest motiv, factoringul poate fi o modalitate pentru noii proprietari de afaceri de a transforma facturi cu plata la termen, care nu au fost încă onorate de clienți, în capital de lucru real pentru a-și dezvolta afacerile.
Factoringul, soluția pentru ca firmele mici să obțină capital
Se spune că „trebuie să cheltuiți bani pentru a face bani”? Rareori, o firmă nouă poate supraviețui fără un capital de lucru consistent.
De fapt, lipsa de capital suficient este al doilea cel mai frecvent motiv pentru care noile firme eșuează. Noii proprietari de afaceri împrumută adesea bani de la prieteni și familie pentru a-și continua visele. Sau intră într-o datorie personală considerabilă pentru a finanța etapele inițiale ale business-ului lor.
În ambele situații, veți avea pe cineva căruia trebuie să îi returnați datoria. Acest lucru poate fi o presiune foarte mare când sunteți la început de drum în afaceri.
Factoringul este însă un serviciu care te ferește de acest stres, care oferă un capital și care asigură un flux de numerar adecvat pentru nevoile firmei voastre. Spre deosebire de bănci, companiile de factoring oferă finanțare prin achiziționarea facturilor restante. Asta înseamnă că, dacă aveți facturi ce urmează să fie plătite la termen, aveți acces la o sursă imediată de finanțare. Cea mai bună parte se referă nu doar la avantajul că primiți banii, dar îi primiți fără a trebui să îi dați înapoi. Factoringul diferă de cesiunea de creanta.
Compania de factoring se obligă se recupereze banii de la clienții care trebuie să achite facturile, avantajul fiind faptul că nu trebuie să vă mai faceți griji în privința termenelor de plată impuse de clienți, care pot fi de 30, 60, 90 de zile sau chiar mai mult.
Odată ce facturile dvs. cu plata la termen sunt aprobate de către compania de factoring, puteți obține finanțare în cel mai scurt timp, de 24 de ore, de la trimiterea facturilor. Puteți utiliza aceste fonduri pentru orice doriți, fără restricții: pentru salarizare, pentru a plăti chirie sau pentru a investi în echipamente noi sau în marfă nouă.