În funcţie de decizia de a investi într-o presă de balotat deşeuri, deşeurile pot deveni o sursă de venit pentru o companie sau o problemă, un câştig sau o pierdere, o problemă de mediu sau o parte a procesului de reciclare şi recreere a produselor noi.
Înainte de a investi în astfel de prese de balotat deşeuri, oamenii trebuie să îşi schimbe puţin modul de gândire, modul în care privesc lucrurile în ceea ce priveşte deşeurile, care pot fi folosite ca sursă de venit şi ulterior resursă de creare a produselor necesare fără a mai apela la resurse naturale sau artificiale şi fără a mai polua mediul înconjurător.
Cât de mare este cantitatea de deşeuri generată?
Firmele pot genera o cantitate de deşeuri mai mare sau mai mică, iar presele de balotat se vor dovedi extrem de eficiente în gestionarea acestora. Indiferent de tipul de deşeuri, de cantitate şi de spaţiul de depozitare, presele se vor dovedi extrem de eficiente pentru persoanele care pun accent pe avantajele reciclării atât pe plan personal, profesional şi global.
Cantitatea de deşeuri generată este de la an la an din ce în ce mai mare, atât din gospodarii, cât şi din firme. Peste 50% din deşeurile generate în Europa, spre exemplu, provin din deşeuri generat de gospodării şi de întreprinderi mici şi mijlocii, precum şi de clădiri publice, precum şcoli şi spitale, în care presele de balotat deşeuri se vor potrivi.
Poluarea atmosferică şi schimbările climatice în legătură directă cu nevoia de reciclare
Cu siguranţă puţini dintre oameni pun accent pe felul în care poluarea afectează la nivel global aerul, apă şi climă, precum şi solul. Din fericire, schimbările climatice din ultimii ani care afectează din ce în ce mai multe ecosisteme au tras un semnal de alarmă şi au determinat necesitatea reciclării. După ce sunt reciclate în baloţi, deşeurile sunt transportate, proprietarii primesc o sumă de bani de la centrele de reciclare, şi apoi deşeurile sunt tratate astfel încât să se poată crea altceva din ele.
Reciclarea poate să contribuie la scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră şi a altor emisii. Când materialele reciclate înlocuiesc materialele noi va scădea necesitatea extracţiei sau producţiei de noi materiale.
Deşeurile nu numai că au un impact asupra mediului, ci şi asupra oamenilor şi afacerilor pe care le administrează. Practic, orice material care nu se reciclează şi nu se recuperează din deşeuri este o pierdere de materii prime şi de alţi factori de producţie folosiţi în cadrul lanţului şi în etapele de producţie, transport şi consum al produselor. Impactul asupra mediului în lanţul ciclului de viaţă al unui produs este mai mare decât impactul care apare în etapa gestionării deşeurilor.
Deşeurile – problemă sau resursă?
Folosind prese de balotat deşeuri, gunoaiele nu mai sunt o problemă care ocupă mult loc şi atrag dăunători, ci o resursă de bani, o resursă necesară pentru a crea alte produse din aceleaşi materiale. Concret, o bună gestionare a deşeurilor în cadrul unei companii aduce efecte benefice uimitoare acesteia.