Se apropie Sărbătorile, și, pe lângă cadourile de Crăciun, trebuie să te gândești și la meniurile bogate pentru mesele în familie. Oferta, în această perioadă, poate că nu este una foarte variată, din punct de vedere al legumelor proaspete, însă, cu siguranță oferta este nelimitată la nivelul produselor din carne. Iată cum poți alcătui un meniu fabulos pentru masa de Sărbători, alegând doar câteva produse speciale.
Pregătirea antreului
Antreul este primul „fel” de mâncare, servit, adesea, între băuturi. El este menit să potolească puțin foamea, dar și să stârnească curiozitatea și pofta. De aceea, ar trebui să alegi produse proaspete din carne pe care să le așezi pe un platou, împreună cu legume proaspete. Poți opta pentru niște frigărui delicioase de pui sau de porc, antreuri simple pe bază de muschi de porc sibian sau orice alt tip de specialitate culinară semipreparată, branzeturi fine și rulade preparate din pui sau pește. O opțiune foarte bună este și pregătirea canapelelor sau a bruschetelor, a preparatelor pe care le poți mânca dintr-o îmbucătură, cu gusturi diferite. Ca aperitiv (băutură) ar trebui să te gândești la o vodcă sau o țuică bună, sau la o altă băutură cu conținut mai mare de alcool, pentru a stimula simțurile.
Felul întâi
Pentru felul întâi, te poți gândi la preparate din pește, iar aici ai o plajă amplă, din care poți alege. Dacă vrei să ieși în evidență, atunci poți alege somon cu garnitură de legume, acest pește fiind cunoscut pentru proprietățile sale benefice asupra organismului. În același timp, poți opta pentru cartofi fierți sau pentru o salată de fasole verde, având grijă ca primul fel să nu conțină prea multe grăsimi care să conducă, rapid, la senzația de sațietate. Scopul mesei de Sărbători este acela de a oferi abundență și diversitate, așa că, bazează-te pe porții mici, dar gustoase, care să stimuleze imaginația culinară.
Felul doi
În general, felul doi este alcătuit, adesea, din fripturi asociate cu garnituri de legume. Poți folosi carne de porc sau de pui, uneori, chiar și vită. Ar trebui să ai în vedere și folosirea celor mai fine porțiuni de carne: mușchiul de porc, vrăbioara, ceafa, pulpele de pui sau curcan, cotletul sau pieptul. Aceste porțiuni sunt fragede și nu vor necesita timpi de gătire îndelungați, însă, vor oferi un gust desăvârșit. Tot pentru felul doi poți opta și pentru preparate din carne de porc, gata pregătite: cârnați, pastramă, mici sau chiar coaste, fie ele marinate sau nu. Nu uita că felul doi necesită o băutură potrivită, așa că poți opta pentru un vin de calitate care să pună în valoare gustul și savoarea preparatelor.
Desertul
Punctul culminant al oricărei mese este desertul. O recomandare potrivită pentru masa de Sărbători este tortul Red Velvet, un desert special și elegant, care va cuceri invitații. Poți pregăti, de asemenea, torturi cu fructe, torturi diplomat sau rulade, prăjituri cu diverse arome etc. Și, pentru că sunt sărbătorile de iarnă, atunci ar trebui să ai în vedere și pregătirea cozonacului.
Masa de Sărbători înseamnă mâncare bună, dar și bună dispoziție, așa că, pregătește masa din inimă, punând suflet în fiecare preparat. Alegând produsele potrivite, și bucurându-te de plăcerea de a găti, vei oferi o masă pe cinste, dar și o atmosferă memorabilă.