Friteuzele profesionale convenționale pot fi utilizate pentru o mare varietate de alimente. De la deserturi sofisticate până la creveți și nelipsiții cartofi prăjiți, posibilitățile sunt aproape nelimitate. Indiferent de varietatea alimentelor, o friteuză reprezintă un echipament de lucru esențial în orice fel de bucătărie profesională.
Varietatea echipamentelor de tip friteuză este destul de mare, de aceea trebuie să se limpezească mai întâi scopul utilizării acesteia în unitatea de catering respectivă și apoi se va ușura mult și procesul de alegere al unui model de friteuze profesionale ideal pentru o afacere HoReCa sau alta.
Decizia de cumpărare a unei friteuze profesionale trebuie luată pe baza câtorva puncte esențiale:
– ce model de friteuză poate pune mai puține probleme legate de productivitate în timpul unui schimb de lucru în bucătăria respectivei unități de catering;
– care model de friteuză are un consum mai economic;
– care echipament de tip friteuză este eco friendly;
– ce friteuză are cea mai versatilă paletă de utilizări;
– care friteuză se încadrează ca preț în partea din buget, alocată unei asemenea achiziții;
– care model de friteuză profesională se adaptează cel mai bine tipului de afacere respectiv.
Chiar dacă este mai viabil din punct de vedere economic din cauza tarifelor, consumul ridicat de gaz creează de asemenea o perturbare la nivel nu doar obiectiv, ci și subiectiv: se folosește o resursă naturală epuizabilă pentru a produce aceeași energie și acest lucru nu sună bine deloc în zilele noastre, când ceea ce se vorbește tot mai mult de procese durabile, de ecologie.
Ținând cont de faptul că energia electrică poate proveni și din resurse regenerabile, ea are o bilă albă comparativ cu gazul folosit drept combustibil pentru alimentarea friteuzei profesionale.
Tipul de friteuză influențează în mod direct designul bucătăriei profesionale, deoarece, în funcție de alegerea ce se face, necesită mai multe articole de instalare.
Nu există o friteuză profesională mai bună sau mai rea, există doar câte una mai potrivită pentru fiecare afacere de catering în parte.
Vrei mai multe informații despre tipurile de friteuze profesionale? Întreabă-i pe specialiștii de la TC Romania! Pe site-ul companiei tcromania.com vei găsi și diverse tipuri de astfel de echipamente culinare de prăjire aflate la loc de cinste în orice bucătărie ce se respectă!