Home Evenimente 5 activități pentru un team building reușit

5 activități pentru un team building reușit

by GetLokal.ro

Activitățile și jocurile destinate pentru team building trebuie să combine educația cu distracția și să unească membrii unei companii. Un team building reușit ajută oamenii să se cunoască, depășind bariera pusă de comunicarea frecventă prin mailuri sau schimburi de informații în cadrul ședințelor.

Societatea modernă a devenit din ce în ce mai dinamică, iar relațiile interumane schimbă direcția pieței globale și influențează modul în care se comunică în cadrul companiilor mici și mari. Majoritatea joburilor se desfășoară în cadrul echipelor, iar angajații sunt oarecum forțați de împrejurări să se înțeleagă bine și să se adapteze imediat mediului, ca și cum ar cunoaște fiecare membru al echipei personal. În consecință s-au dezvoltat metode care să ajute angajații și angajatorii să aibă relații bine închegate, iar printre ele se numără team building-ul. Această activitate ajută oamenii din toate domeniile, de la muzicieni până la banchieri.

Ce este team building

Ce este team building

Sursa Foto: Pixabay

Team buildingul însumează diferite tipuri de activități care au ca rol îmbunătățirea relațiilor sociale și definirea rolurilor în cadrul echipelor. Adesea team buildingul include sarcini ce necesită colaborare, dar se deosebește de team training, care are ca rol îmbunătățirea eficienței la locul de muncă, nu a relațiilor.

Pe termen lung team building-ul are ca rol creșterea performanței ca echipă și este un element esențial în dezvoltarea culturii organizaționale.

Etapele prin care trece o echipă și scopul unui team building

Etapele prin care trece o echipă și scopul unui team building

Sursa Foto: Pixabay

Lăsând la o parte definiția oficială, răspunsul la întrebarea Ce rol are un team building? variază în funcție de cât de reușită este experiența unuia. Atunci când este organizat bine și personalizat în funcție de membri echipei, un team building va aduce o atmosferă plăcută care va crește și productivitatea la locul de muncă.

Pentru a se cunoaște cu adevărat, membrii unei echipe trec prin mai multe stadii, iar un manager le va recunoaște pe fiecare și va lua acțiuni în consecință.

  • Etapa inițială este formarea. Echipa este unită pentru a atinge un obiectiv. În timpul formării este importantă familiarizarea cu scopul echipei, iar ulterior cu fluxul de lucru.
  • Următoarea etapă este cea în care membrii unei echipe își evaluează reciproc personalitățile, punctele forte și punctele slabe. În această perioadă un team building este recomandat.
  • După cunoașterea prin team building se aplică acceptarea, iar întrebarea care apare este dacă toți membrii echipei se simt confortabil pentru a-și desfășura activitatea.
  • Ultima etapă este cea de performanță. Cu energie, respect și un scop comun, o echipă va duce la bun sfârșit obiectivele comune.

În perioada de cunoaștere, cea recomandată pentru organizarea unui team building, se pune accent pe creșterea încrederii, îmbunătățirea comunicării și creșterea motivației.

  • Încrederea este este fundamentală. Când membrii unei echipe știu că împreună pot să lucreze cu succes, totul decurge natural, iar rezultatele apar.
  • Mână în mână cu încrederea, este comunicarea. Fără un dialog clar, lucrurile stau pe loc.
  • Comunicarea este urmată de colaborare. Această aduce idei, ușurează fluxul de muncă și creează respect.
  • Motivația aduce rezultate garantate, iar ea nu trebuie să fie materială. Când membrii unei echipe sunt motivați de un scop comun, vor reuși să îl atingă.

Organizarea unui team building

Organizarea unui team building

Sursa Foto: Pixabay

Dacă vrei să organizezi un team building reușit pregătește o tablă magnetică și notează, colorează, pune magneți colorați ca să te asiguri că ai luat în vedere toate elementele importante înainte de a porni pe acest drum.

Ca titlu poți pune o regulă de aur: în team bulding lecțiile de la conducerea companiei sunt mult mai puțin eficiente decât timpul de calitate petrecut împreună. Alege o experiență autentică care va bucura membrii echipei.

Activități pentru team building

Activități pentru team building

Sursa Foto: Pixabay

1. Activități care sparg gheața

Activități care sparg gheața

Sursa Foto: Pixabay

Acestea sunt activități care ajută oamenii să se simtă mai confortabil și să se cunoască treptat. Sunt recomandate în primele etape ale team buildingului sau când cei care participă se simt obosiți. De regulă, aceste activități extrag informații sau calități ale participanților mai puțin evidente.

Un joc bun pentru a sparge gheața este unul cu întrebări. Pregătește o serie de întrebări care încep cu Ai prefera.

Exemple:

  • Ai prefera să faci duș cu apă rece dimineața sau să dormi cu o oră mai puțin?
  • Ai prefera să poți să oprești timpul sau să poți să zbori?
  • Ulterior, adună grupul și răspundeți pe rând la întrebări.

2. Jocuri pentru petrecere

Jocuri pentru petrecere

Sursa Foto: Pixabay

Spre deosebire de majoritatea activităților team building, jocurile de petrecere sunt pur și simplu pentru recreere și sunt destinate oricărui grup. Ele nu includ discuții despre ceea ce s-a învățat, dar ajută oamenii să se simtă relaxați unul lângă celălalt.

Aceste jocuri pot include Twister, adevăr sau provocare sau mima.

Un joc care leagă membrii echipei este Spionul.

Taie câte o bucată de hârtie pentru fiecare participant, iar pe una desenează un X. Împarte hârtiile, iar cel care primește hârtia cu X este spionul. Rolul fiecăruia va rămâne secret, bineînțeles. Spionul trebuie să se uite în jur și să clipească discret sau să ridice sprânceana la un alt jucător. Jucătorul care primește semnul de la spion este victima. Victima trebuie să strige „sunt prinsă!”. Jucătorul care vede spionul clipind „îl prinde” pe spion și câștigă jocul. Dacă spionul este capabil să elimine cu succes jucătorii, până când nu mai rămâne decât unul, el câștigă.

3. Activități de colaborare

Jocuri pentru petrecere

Sursa Foto: Pixabay

Au scopul de a îmbunătății munca în echipă, dar și de a distra membrii copios.

Un joc care aduce multe râsete este cel al povestirii în cerc. O persoană începe o poveste care este continuată de persoana de lângă și tot așa mai departe.

4. Jocuri de rol

Jocuri de rol

Sursa Foto: Pixabay

Alege o temă și creează o povete în jurul ei. Ca într-o piesă de teatru, fiecare membru al echipei trebuie să își joace rolul. Dacă este posibil, este ideal ca participanții să fie și costumați. Iar dacă inspirația este greu de găsit, jucați roluri deja cunoscute, precum persoane faimoase sau personaje din basme.

5. Jocuri de strateg

Jocuri de strateg

Sursa Foto: Pixabay

Formează grupuri de 3-4 persoane și oferă câte un ou fiecărui grup și materiale precum paie, bandă adezivă, carton.

Fiecare grup trebuie să construiască un fel de platformă care să prindă oul, fără să se spargă, atunci când cade de la o înălțime considerabilă.

Surse:

You may also like