Home Calatorii Top 10 Cele mai usoare trasee montane din Romania

Top 10 Cele mai usoare trasee montane din Romania

by GetLokal.ro

Experiența drumeției este unică, sugerează cercetătorii, oferind beneficii dincolo de ceea ce primiți de la exercițiile obișnuite. Nu numai că vă oxigenează inima, ci vă ajută să vă păstrați mintea mai limpede, corpul vostru mai calm, creativitatea  mai vie și relațiile voastre mai fericite.

Și, dacă sunteți norocoși și se întâmplă să trăiești într-un loc în care pădurile din apropiere permit excursiile printre copaci, cu atât mai bine: Acest lucru sugerează că a fi în preajma copacilor poate oferi beneficii suplimentare, poate datorită anumitor compuși organici pe care copacii îi stimulează- starea noastră de spirit și bunăstarea noastră psihologică generală.

Apelați cu încredere la un accesoriu de nădejde în cadrul drumețiilor cum ar fi noul model de ceas casio gshok care vă va oferi întotdeauna informațiile necesare oricărui călător.

10) Traseul pe Pietrosul Rodnei

Traseul pe Pietrosul Rodnei

Fiind categorisit ca un traseu montan de dificultate mică spre medie, acesta poate avea două modalități prin care să fie parcurs. Fie dinspre Creasta Rodnei, pe sub Rebra, pe vârfurile Buhăiescu, pe lângă lacurile Buhăiescu ce au o frumusețe aparte.

O altă cale ar fi începută prin poteca nemarcată de la începutul traseului, iar după Curmătura Pietrosului acesta se continuă cu o pantă ce trebuie urcată până în vârf, sau cu plecarea de la Borșa, pe la lacul Iezer, care are forma României de pe hartă. Indiferent care ar fi calea prin care este parcurs traseul până la final, din vârf poate fi admirată întregul oraș Borșa și crestele munților Rodnei.

9) Traseul de la Brana Caprelor

Traseul de la Brana Caprelor

Chiar dacă este categorisit ca unul ușor, acesta poate îi poate surprinde pe doritorii de adrenalină în orice moment. Având o lungime de doar 1800 de metri, acesta are de asemenea două posibilități de a ajunge într-o zonă de unde poate fi admirată priveliștea întreagă a naturii spectaculoase.

Pe parcurs, drumul ajunge la Cheile Cheii după care ajunge la Cabana Cheii, unde orice călător confirmă că locul este unul superb.

8) Traseul de la satu Măgura

Traseul de la satu Măgura

Tot din zona Piatra Craiului pleacă un alt traseu montan ce merită văzut măcar o dată în viață. Pornind din satul Măgura, drumul se abatepe la zona montană La Table. Pe parcurs pot fi admirate minunățiile naturii prin satele pitorești de munte prin care este făcut traseul, după care merită făcută o oprire în zona Cheile Pisicii.

Pentru cei care își doresc să își reîncarce bateriile la finalul unei săptămâni aglomerate, acest drum care duce la zona Peșteriloe și Prăpăstiilor Zărneștilor va fi de neuitat.

7) Traseul către Canionul 7 Scări

Cele mai citite articole

Pornind de la Timișul de Jos, o zonă care se află la 10 Km depărtare de Brașov, acest traseu este unul spectaculos. Fiind unul destul de apreciat și populat de către localnici și turiști, acesta este accesorizat cu zone de mese și bănzi dar și cu o tiroliană, toate pentru a putea admira mai bine natura și minunățiile ei.

La finalul acestuia, Canionul pregătește imagini de vis. Acolo stau ascunse 7 trepte prin care pârâul Șapte Scări curge prin intermediul unor cascade. Având în vedere că acesta  un traseu de doar jumătate de oră, poți alege varianta de întoarcere pe la Cabana Șapte Scări pentru încă o serie de experiențe unice.

6) Traseul înspre Munții Făgăraș

Foarte populari printre drumeții, Munții Făgăraș (2.544 m) se află în inima României. Un traseu spectaculos merge de la Cascada Bâlea până la Lacul Bâlea. Așteptați-vă să petreceți cinci ore de drumeție pe traseul de 10 kilometri. Pentru o drumeție mai ușoară, încercați traseul de trei ore de la Cabana Capra la Lacul Capra și veți ajunge, de asemenea, să vedeți Cascada Capra, situată la 1.690 de metri.

5) Traseul către Retezat

Munții Retezat sunt punctate cu peste 80 de lacuri glaciare și găzduiesc Parcul Național Retezat, o rezervație a biosferei care include 55 de specii de mamifere, inclusiv lupi, linci, capre negre, căprioare, căpriori și urși.

Unul dintre cele mai pitorești trasee de drumeție este cel al lacurilor glaciare. Începeți din lacul Bucura, cel mai mare din masiv, care este alimentat de cinci izvoare și acoperă nouă hectare. Veți avea șansa să admirați șapte lacuri, printre care Florica, Viorica, Analia, Tăul Porții și Bucurel. Foarte accesibil pentru începători, acest traseu de drumeție poate fi completat în aproximativ trei ore, timp pentru selfie inclus.

4) Traseul către Munții Ciucaș

La est de Parcul Național Piatra Craiului, înfipt între Carpații Meridionali și Orientali, Munții Ciucaș apar ca o adevărată cetate de stâncă. Peste 1.400 de metri, peisajul este dominat de formațiuni geologice monumentale care reprezintă unul dintre cele mai frumoase peisaje montane pe care le veți vedea oriunde în România.

3) Traseul Parcul Național Cozia

Cu altitudini mai mici, care merg până la 1.688 de metri pe Vârful Cozia, acest parc național este, cu toate acestea, unul dintre cele mai uluitoare din Carpați. Pădurile dense, pantele abrupte, biodiversitatea bogată, priveliștile copleșitoare și mănăstirile izolate creează acea imagine perfectă de drumeție din România care oferă călăreților indrăjiți.

2) Traseul Iezer-Păpușa

Cu o creastă lungă de 40 km la o altitudine medie de 2.200 metri, Munții Iezer ating o înălțime maximă de 2.462 metri pe Vârful Iezerul Mare și 2.391 metri pe Vârful Papusa.

Dacă plănuiți mai mult de o zi de drumeție, rezervați-vă cazarea la timp, deoarece există doar câteva opțiuni disponibile.

1) Traseul din Apuseni

Munții Apuseni (1849 m) oferă vederi uimitoare și peste 400 de peșteri. Una dintre cele mai interesante dintre ele, Peștera Urșilor, tradusă drept Peștera Urșilor, a fost numită după cele 140 de scheleturi de urs rupestre descoperite acolo, încă expuse. Una dintre minunile naturale ale României, Peștera Scărișoara, găzduiește un ghețar vechi de 3.000, cu un volum de 75000 de metri cubi.

Top 10 Cele mai usoare trasee montane din Romania

Așadar, oricine ar trebui să știe că drumeția în natură nu este numai bună pentru corpul nostru, ci este bună și pentru stările noastre de spirit, pentru mintea noastră și pentru relațiile noastre.

Sursa Foto: Pixabay / Google Images

Cele mai citite articole

You may also like