Trecerea de la un furnizor de energie electrica la altul nu este dificila, insa presupune documentare din partea celor interesati de acest proces si foarte multa atentie la ofertele celorlalti furnizori.
Furnizorii de energie electrica sunt publicati pe pagina de internet www.anre.ro, pagina special conceputa pentru a ajuta consumatorii sa ia cea mai buna in ceea ce priveste acest gen de servicii. Dupa consultarea listei furnizorilor de energie electrica ce activeaza pe piata cu amanuntul, oamenii isi pot face o parere concludenta si pot stabili cu cine doresc sa colaboreze pe viitor.
Etape de parcurs pentru a trece de la un furnizor de energie electrica la altul:
Cadrul legal care permite consumatorilor casnici si noncasnici de energie electrica sa treaca de la un furnizor de energie electrica (https://www.cezinfo.ro) la altul, sa isi foloseasca dreptul de eligibilitate si sa incheie contracte pentru furnizarea energiei electrice este implementat o data cu deschiderea pietelor de energie catre concurenta.
Cei care opteaza pentru schimbarea furnizorului de electricitate trebuie sa se asigure ca acesta detine licenta de furnizor a energiei electrice care activeaza pe piata cu amanuntul si sa negocieze cu acesta atat pretul, cat si clauzele contractului de furnizare.
Etapele procesului de schimbare a furnizorului de electricitate sunt bine stabilite si incep cu initierea procesului de schimbare a furnizorului care poate fi oricare din operatorii economici ce detin licenta de furnizare pe teritoriul Romaniei. Acest serviciu nu este limitat la o anumita zona geografica de deservire.
Cele mai citite articole
Pentru a incheia contractul de furnizare a energiei electrice, clientul final trebuie sa transmita furnizorului adresa locului de consum, dar si denumirea furnizorului actual, codul unic de identificare a punctului de masurare inscris pe factura, valoarea facturilor scadente si neachitate.
Clientul trebuie sa notifice furnizorul actual cu privire la incetarea contractului de furnizare cu cel putin 21 de zile inainte. Notificarea trebuie sa fie clara, sa fie exprimata in mod neechivoc si sa precizeze data incetarii contractului de furnizare existent.
La solicitarea clientului si pe baza contractului de furnizare a energiei electrice, furnizorul de energie electrica nou ales va trebui sa intreprinda demersurile necesare incheierii contractului pentru a asigura serviciile de retea.
Pe durata derularii procesului de schimbare a furnizorului de electricitate, clientii pot sta linistiti pentru ca le este asigurata continuitatea in alimentarea cu energie electrica a locului de consum. Procesul de schimbare a furnizorului de energie electrica este gratuit, iar perceperea de taxe sau tarife legate de parcurgerea procesului este ilegala.
Contractul de furnizare a energiei electrice poate fi incheiat pe o perioada determinata sau nedeterminata, acest lucru ramanand la latitudinea si la alegerea clientilor.