Home Economie Sfaturi esentiale pe care trebuie sa le urmezi atunci când iei un credit

Sfaturi esentiale pe care trebuie sa le urmezi atunci când iei un credit

by GetLokal.ro

Unul dintre cele mai importante instrumente ale societatii moderne este creditul. Un credit te poate ajuta sa folosesti bani pe care nu i-ai produs inca si sa te bucuri de bunuri de care nu ai putea sa te bucuri bazandu-te strict pe bugetul tau.

Desi creditarea poate fi extrem de eficienta, aceasta se poate dovedi si neprofitabila atata vreme cat faci greseli.

Care sunt principalele greseli pe care le fac cei care iau credite?

  1. Nu isi calculeaza cu atentie bugetul si ajung sa aiba cheltuieli mai mari decat veniturile.
  2. Imprumuta mai multi bani decat au nevoie.
  3. Nu aleg cu atentie institutia de creditare.
  4. Nu sunt organizati si intarzie cu plata ratelor.

Cele mai citite articole

Oricare dintre aceste greseli poate duce la situatii neplacute si la cresterea rapida a costurilor pe care le are imprumutul.

Daca vrei sa te bucuri de un credit performant, specialistii in domeniu au creat un set de reguli care te poate ajuta:

  1. Calculeaza-ti cu atentie veniturile si cheltuielile! Pune pe lista toti banii care ajung in familie in fiecare luna si toate cheltuielile obligatorii. Cheltuielile trebuie sa fie mai mici decat veniturile iar suma ramasa trebuie sa nu fie mai mica decat rata creditului pe care il iei. Este bine sa ai toate cheltuielile pe lista, deoarece in felul acesta poti evita cheltuielile inutile.
  2. Fa o simulare de credit ! Majoritatea bancilor si a institutiilor financiare nebancare le ofera clientilor posibilitatea de a-si calcula rata pe care o vor plati. Decide durata creditului, suma de care ai nevoie si institutia de la care vrei sa imprumuti si fa o simulare de credit. Vei sti aproape exact care va fi suma pe care o vei returna in fiecare luna si iti vei putea face calculele mai usor!
  3. Nu lua mai multi bani decat ai nevoie. Pare tentant sa imprumuti ceva mai multi bani pentru a-ti acoperi anumite nevoi. Chiar daca valoarea ratei nu creste foarte mult, este bine sa te limitezi la suma de care ai strict nevoie. In caz contrar, tot ceea ce vei face este sa platesti mai mult.
  4. Incearca sa platesti in avans! Asigura-te ca institutia de la care imprumuti ofera posibilitatea achitarii in avans si daca ai posibilitatea, plateste mai repede suma imprumutata. In felul acesta eviti dobanzi viitoare si iti transformi creditul intr-unul foarte eficient.
  5. Daca treci prin momente neplacute si nu poti achita rata la timp, discuta cu reprezentantii institutiei de unde ai solicitat creditul. Toata lumea poate trece prin momente neplacute in care nu are bani sa plateasca ratele. Evita sa intarzii fara a-i informa pe cei de la care ai imprumutat de problema. Cu o discutie poti rezolva o multime de lucruri si poti evita penalizari si chiar probleme mai mari, cum ar fi raportarea la Biroul de Credit.

Imprumuturile, fie ele bancare sau nebancare, pot fi un instrument extrem de bun, insa trebuie sa le folosesti inteligent. In caz contrar, se pot transforma intr-o reala problema.

 

Cele mai citite articole

You may also like