Home Viata sanatoasa Leucina în dietele pentru slăbit

Leucina în dietele pentru slăbit

by GetLokal.ro

Dietele pentru slăbit ar trebui să conţină, pentru o eficienţă cât mai mare,pe lângă o alimentaţie bine pusă la punct, un program de exerciţii fizice regulate şi bine structurate după nevoi şi o serie de suplimente alimentare care au un rol bine definit în pierderea in greutate.

Unul dintre aceste suplimente, cu un rol demonstrat ştiinţific în pierderea in greutate este aminoacidul esenţial numit leucina.

Ce este leucina?

Leucina este unul dintre cei nouă aminoacizi esenţiali, care are rol important pentru sinteza proteinei în muşchi, reducând degradarea ţesutului muscular, cât şi pentru alte funcţii metabolice importante, cum ar fi repararea ţesutului osos, producerea hormonului de creştere, vindecarea rănilor. Acest aminoacid este un puternic declanşator anabolic, este cel mai potent aminoacid dintre aminoacizii cu catena ramificată (aminoacizi BCAA) şi un activator cheie a kinazei mTOR, care are un rol critic pentru sinteza proteinei în muşchi, promovând astfel creşterea masei musculare. Leucina aduce multiple beneficii în organism: previne pierderea musculară, creşte sensibilitatea la insulină, îmbunătăţeşte metabolismul grăsimilor, ducând astfel la pierdere în greutate şi ajută la recuperarea după efort.

Cum te ajută leucina să slăbeşti

O serie de studii ştiinţifice au demonstrat că administrarea de leucină are un rol clar în piederea de masă grasă, iar aces lucru are loc printr-o sinteză crescută a proteinei în celule musculare şi acest lucru creste necesarul energetic al organismului, iar această cerere suplimentară este completată prin oxidarea grăsimii corporale şi transformarea acesteia în energie.

Într-un limbaj mai simplu, acest aminoacid din grupul BCAA, pe lângă rolul său de reconstrucţie a celulelor musculare, creşte necesarul de calorii pe care organismul îl consumă în acest proces şi astfel câştigăm de două ori. O dată prin obţinerea unei mase musculare de calitate şi a doua oară prin pierderea în greutate rezultată din consumul crescut de energie pe care îl generează leucina.

Cercetătorii au observat că efectul leucinei este unul mai bun, dacă este administrată pe stomacul gol deoarece mâncarea încetineşte absorbţia aminoacidului în organism. Când leucina este administrată pe stomacul gol, este un puternic declanşator care activează sinteza proteinelor în muşchi. Leucina creşte activitatea mTOR şi câteva ore după antrenament. Când leucina este administrată după exerciţii de rezistentă sau antrenamente de anduranţă şi înaintea unei mese bogate în proteine consumată după acest tip de antrenament, îmbunătăţeşte sinteza proteinei şi astfel se va obţine o recuperare mai rapidă, o creştere în masă musculară şi o pierdere în masă grasă

În concluzie, cercetările care s-au făcut cu privire la rolul pe care îl are leucina în pierderea în greutate, s-a stabilit că acest aminoacid este un puternic activator anabolic care îmbunătăţeşte sinteza proteinelor în celulele musculare şi în acest mod duce la o creştere a masei musculare, la o pierdere în masă grasă şi ajută în procesul de recuperare. De asemenea suplimentarea cu leucina poate îmbunătăţi biogeneza şi funcţionarea mitocondrială, creşterea sensibilităţii la insulină şi obţinerea unei mase corporale optime prin scăderea grăsimii din organism.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like