Invariabil, la un moment dat, în viața noastră ajungem să ne punem semnătura pe un contract de împrumut. Fie că este unul bancar, fie unul nebancar, cu siguranță că nu suntem pregătiți cum trebuie, pentru că, de ce să nu recunoaștem, nu avem cu toții studii juridice și financiare.
Ceea ce înseamnă că, posibilitatea de a semna niște hârtii care ne pot punem în niște ipostaze neplăcute, sunt destul de ridicate. Așa că, înainte de a semna olograf sau electronic un contract de împrumut, analizează cu atenție fiecare detaliu în parte sau, în situația în care nu deții toate informațiile, folosește un portal de comparații credite.
Portalul de comparare împrumuturi – soluția care te împiedică să te păcălești când împrumuți bani!
Tendința noastră este de a intra în panică în momentul în care avem nevoie de bani și constatăm că nu dispunem de suma care ne este de trebuință. Automat, vom aplica la prima bancă pe care o cunoaștem (de obicei cea la care ne ținem economiile și la care deținem contul în care ne este virat salariul ori pensia) sau la primul creditor nebancar despre care citim online sau pe care cunoștințele ni l-au recomandat.
Un portal de comparare împrumuturi face diferența în sensul că aici vom găsi nu doar o singură ofertă, ci o multitudine de oferte comparate. Avantajul va fi că putem stabili care este rata dobânzii care ne este mai convenabilă, care este termenul de returnare a banilor mai îndelungat (și mai profitabil), dar și care este acea ofertă care ne oferă cele mai facile condiții de creditare.
În plus, calculatorul ce permite calcularea tuturor valorilor implicate îți stă la dispoziție non-stop, prilej de a știi care este suma exactă pe care o vei avea de plătit. Pornește în căutarea celui mai avantajos împrumut prin a verifica valoarea DAE (dobânda în care sunt incluse toate costurile unui credit, de la valoarea ratei dobânzii și până la comisioanele solicitate de creditor pentru diverse operațiuni, cum ar fi examinarea cererii tale sau acordarea împrumutului).
Analizează rata dobânzii și verifică dacă aceasta este fixă sau stabilă, pentru că influențează valoarea finală a creditului. Pentru împrumutul de bani de la o bancă, EUROBOR-ul și ROBOR-ul sunt de bază pentru a afla cum cât îți poate crește nivelul ratei la împrumut.
Nu uita de dobânda penalizatoare sau de valoarea comisioanelor ce trebuie achitate atunci când îți dorești prelungirea înțelegerii. Este una dintre greșelile frecvent făcute de oameni, iar efectul se poate observa în momentul în care se ajunge la întârzierea plății ratei/ratelor. Atunci intră în funcțiune dobânda de penalizare (care se aplică pe ziua de întârziere), aceasta fiind un procent din suma totală, adăugându-se valorii finale, de la momentul achitării complete a împrumutului.
De aceea, atunci când împrumuți bani, nu uita că fiecare detaliu necitit la timpul potrivit se poate transforma într-un “cal troian” pentru împrumutul tău. Alege cum optezi să iei bani împrumut, pentru că, atât timp cât dispui de instrumente de comparații de nivel performant, ar fi greșit să aplici la prima ofertă de luat bani cu împrumut!
Sursă: atebank.ro