Home Utile La ce sa fii atent cand cauti lanturi portcablu?

La ce sa fii atent cand cauti lanturi portcablu?

by GetLokal.ro

Lanturile portcablu fac parte din obiectele absolut indispensabile pentru buna functionare a utilajelor moderne. Acestea au rolul de a asigura furnizarea de energie, dar si de semnale, punand in miscare utilajele intr-un mod cat mai eficient. Cu aplicatii universale, lanturile trebuie alese cu grija, astfel incat sa se potriveasca perfect cu dispozitivele pentru care sunt necesare.

Care sunt elementele care trebuie studiate la un lant portcablu?

In general, lanturile trebuie alese in functie de mai multe elemente esentiale, astfel incat sa se potriveasca la utilajele pentru care sunt necesare. Distanta de deplasare, accelaratia, dar si profilul de temperatura sunt doar cateva dintre aspectele tehnice care trebuie luate in considerare de catre utilizatori.

In acelasi timp, ei trebuie sa fie atenti la tipul de ecran, precum si la raza minima de indoire a fiecarui cablu. In functie de toate aceste elemente, lanturile sunt rezistente sau, dimpotriva, se uzeaza foarte repede. Mai mult, utilizatorii trebuie sa se gandeasca si la faptul ca lanturile trebuie sa fie intotdeauna uniform intinse, pentru a putea suporta greutati de diferite tipuri.

Persoanele care au nevoie de cabluri pot folosi un configurator LAPP pentru a afla care sunt modelele de care au nevoie, in functie de utilajele pe care le detin. Este vorba despre o aplicatie care elimina din start lanturile nepotrivite, afisand doar rezultatele eficiente.

Tipuri de lanturi portcablu

In prezent exista mai multe tipuri de lanturi portcablu, pentru ca toti cei care au nevoie de astfel de accesorii sa le poata gasi pe cele potrivite pentru ei. De exemplu, exista lanturi portcablu metalice, care sunt ideale pentru incarcari mari, lanturi portcablu din plastic, potrivite pentru aplicatii uzuale, dar si lanturi portcablu pentru aplicatii speciale, asa cum sunt modelele pentru roboti industriali.

Pe langa clasificarea anterior mentionata, lanturile mai sunt impartite si in functie de alte elemente. De exemplu, utilizatorii pot cumpara portcabluri de serie usoara, de serie mijlocie sau de serie consolidata, portcabluri care sunt prevazute cu o izolatie speciala, portcabluri serie ,,sliding“, dar si portcabluri serie, care sunt realizate din otel. Practic, gama de modele este una foarte ofertanta.

Cand trebuie schimbate lanturile portcablu?

Nu in ultimul rand, utilizatorii trebuie sa stie ca lanturile portcablu, indiferent cat de rezistente ar fi, trebuie schimbate ori de cate ori incep sa dea semne de uzura. Atunci cand nu mai au capacitatea de a sustine greutatea in mod eficient, riscurile la care se expun utilizatorii sunt destul de mari. Ideal este ca situatiile neplacute sa fie evitate.

Cunoscand elementele la care trebuie sa fie atenti atunci cand cauta lanturile potrivite, categoriile de modele disponibile, dar si intervalul de timp la care trebuie schimbate, utilizatorii se pot bucura de utilajele pe care le detin, fara a se teme ca s-ar putea intampla ceva gresit.

Mai mult, ei isi pot desfasura activitatile de zi cu zi in parametri normali, avand posibilitatea de a obtine rezultatele dorite mult mai repede si mai usor!

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like