Din ce in ce mai multe persoane iau in calcul achizitionarea unor caiete mecanice pentru propria lor gospodarie sau pentru propria lor afacere. Caietele mecanice sunt acele obiecte de papetarie care sunt folosite pentru transportul si pentru depozitarea documentelor in folii de plastic transparente.
Caietele mecanice sunt fabricate de regula din carton foarte gros, sunt actionate printr-un mecanism reprezentat de doua inele rotunde, cu un diametru suficient de mare pentru a le sustine. De regula, caietele mecanice se gasesc in format A4, dar pot fi gasite si in alte formate, in diferite culori. In cazul in care sunt achizitionate de pe site-ul specializat solutiiarhiva.ro, cumparatorii primesc si doi ani garantie pentru mecanism
In ce conditii pot fi folosite caietele mecanice?
Caietele mecanice sunt folosite de catre elevi, studenti, profesori, notari, avocati, doctori, procurori, lucratori in comert, administratori de firme, iar lista poate continua. Practic, din primii ani de colectivitate, de gradinita si de scoala, caietele mecanice pot fi folosite pentru a pastra fisele desenate, colorate sau completate cu date de catre elevi. Apoi, la liceu si la facultate, caietele mecanice pot fi folosite pentru a pastra diferite proiecte si diferite referate si pentru a le transporta in cele mai bune conditii la scoala.
In casa, caietele mecanice sunt necesare pentru a pastra spre exemplu facturi, chitante, documente importante primite de la reprezentantii companiilor de telefonie, de gaze sau de electricitate in folii transparente. La job, caietele mecanice pot fi folosite pentru a pastra documente, dovezi de plata, portofolii ale clientilor sau ale angajatilor, iar lista poate continua.
Cele mai citite articole
Importanta caietelor mecanice si criterii de achizitionare
Cei care doresc sa achizitioneze un caiet mecanic trebuie sa stie dupa ce criterii se clasifica aceste produse de papetarie si dupa ce criterii se aleg. Formatul caietelor mecanice este foarte important. Majoritatea acestora sunt necesare pentru documente si foi A4, acesta fiind cel mai des utilizat format din lume, dar sunt disponibile si in furmat A5.
Conteaza foarte mult in alegerea caietului mecanic si numarul de inele. De regula acestea vin cu 2 sau 4 inele de prindere. Forma inelelor este un criteriu la fel de important, majoritatea produselor vin cu elementi de prindere rotunzi, dar unele modele pot fi echipate si cu inele de tip D.
Capacitatea de stocare a caietului mecanic este un factor important si tine mai ales de latimea cotorului. Cel mai bun caiet mecanic ar trebui sa aiba un cotor cu un diametru de 40-52 mm. materialul din care sunt confectionate caietele mecanice este un element important, acestea putand fi confectonate din plastic, pentru a asigura o protectie sporita impotriva umezelii, dar si din carton gros si rigid, ce se preteaza mult ma bine in cazul unui birou.
Pe piata sunt disponibile numeroase modele de caiete mecanice cu coperti flexibile care sunt mult mai usoare decat alte modele comercializate in clipa de fata, fiind necesare transportului documentelor. Acestea sunt necesare mai mult elevilor si studentilor, insa nu si celor care lucreaza la birou.