Home Utile Top 4 cele mai frecvente greșeli de amenajare a livingului și cum să le eviți

Top 4 cele mai frecvente greșeli de amenajare a livingului și cum să le eviți

by GetLokal.ro

Livingul reprezintă una dintre cele mai importante încăperi dintr-o locuință – aici se adună toată familia, toți prietenii, pentru a petrece momente plăcute și relaxante împreună. Dacă alegi să amenajezi singur livingul, este posibil să faci involuntar unele greșeli pe care să le asociezi, de fapt, cu alegerile personale, iar acest lucru nu este greșit, însă există situații în care livingul poate avea la final un aspect aglomerat, haotic sau mohorât.

Cum probabil îți dorești să eviți astfel de efecte vizuale neplăcute, specialiștii în design interior vin în ajutorul tău cu trucuri care să te ajute să eviți cele mai frecvente greșeli de amenajare a livingului, într-un mod simplu, rapid și fără să fie necesară mărirea bugetului inițial de amenajare.

Iată patru dintre cele mai frecvente greșeli de amenajare a livingului și câteva soluții eficiente prin care le poți evita:

Mobilă lipită de perete

Contrar așteptărilor, nu întotdeauna este eficientă lipirea mobilei de perete, chiar dacă multe persoane consideră că este una dintre cele mai bune soluții pentru a eficientiza spațiul liber din living. În cazul unui apartament mic de bloc, această configurație a mobilierului poate da impresia unui spațiu mai mic și mai aglomerat decât ar trebui.

Poți evita această greșeală dacă tragi canapeaua cu câțiva centimetri mai în față și apropii mai mult fotoliile sau scaunele. Astfel, se va crea o zonă de conversație, iar livingul va avea un aer mai aerisit, fără să pierzi din suprafața utilă a încăperii.

Mobilă închisă la culoare

După părerea specialiștilor, mobila închisă la culoare este potrivită mai mult pentru livingurile mari, ca cele ale caselor, spre exemplu. Însă cum majoritatea oamenilor au un living de dimensiuni standard specifice unui bloc, alegerea unei mobile de living închisă la culoare nu este cea mai potrivită opțiune în general, pentru că poate crea o atmosferă întunecată.

Totuși, dacă nu ești adeptul mobilei colorate, poți merge pe o canapea în culori discrete dar luminoase (gri, crem, maro deschis), sau câteva scaune în nuanțe plăcute din punct de vedere vizual de pe scauneonline.ro, unde le vei găsi într-o gamă variată de culori discrete, elegante, dar vesele în același timp. Livingul tău va fi modern, estetic și original.

Cele mai citite articole

Pereți albi goi

Pereții albi goi pot fi o soluție care funcționează atât în spațiile mici, cât și în cele mari. Însă, spre deosebire de pereții zugrăviți în alte culori, este recomandat ca cei albi să fie decorați într-o oarecare măsură.

Nu ar trebui să exagerezi și să acoperi fiecare centimetru de perete alb cu tablouri, poze sau alte elemente decorative, pentru că se va crea un efect vizual prea încărcat. Poți alege, în schimb, o oglindă cu ramă deosebită, artă abstractă în alb-negru, un ceas de perete sau un set de tablouri minimaliste canvas. În acest mod, livingul va căpăta un aspect armonios, aerisi și stilat, care va anula aerul steril al pereților prea albi.

Obiecte decorative în exces

Nu este recomandată încărcarea biroului din living cu diverse obiecte decorative și inutile, mai ales în cazul în care spațiul este limitat. În primul rând, ar trebui să fie loc pentru materialele cu care lucrezi și pentru unele accesorii cu adevărat utile ce te pot ajuta să-ți îmbunătățești stilul de muncă.

În loc de diverse ornamente, ai putea să amplasezi pe birou o lampă de lucru care să-ți ofere o luminozitate bună, mai ales dacă lucrezi până seara. Totodată, poți avea într-un colț al biroului o plantă verde – sunt o sursă permanentă de prospețime și de ce nu, chiar de inspirație.

În concluzie, dacă vei ține cont de sugestiile de mai sus vei putea fi designerul de interior al propriei locuințe, iar livingul se va transforma într-o încăpere modernă și stilată în care îți vei petrece cu plăcere timpul liber.

Cele mai citite articole

You may also like