Home Utile Cele mai bune sfaturi pentru alegerea celui mai eficient sistem de incalzire pentru casa ta

Cele mai bune sfaturi pentru alegerea celui mai eficient sistem de incalzire pentru casa ta

by GetLokal.ro

Un sistem de incalzire bun este esential pentru a face din orice locuinta un loc mai cald si mai primitor in lunile cele mai reci de iarna. Alegerea unei centrale termice adecvate va poate face casa confortabila fara a va creste substantial facturile. Daca intentionati sa instalati un sistem nou de incalzire in casa dvs. sau sa il inlocuiti pe cel vechi, tineti cont de cateva sfaturi pentru a avea un sistem eficient de incalzire care se potriveste tuturor cerintelor si nevoilor dvs.

Tineti cont de climatul zonei

Inainte de a cauta un anumit tip de centrala termica, este bine sa cunoasteti bine zona in care locuiti. Cum este clima unde se afla casa dvs.? De obicei, iernile sunt blande sau trebuie sa va asteptati la cativa metri de zapada in fiecare an? Acest lucru va va ajuta sa determinati cat de puternic ar trebui sa fie sistemul de incalzire si cum ar trebui sa va pregatiti casa pentru iarna. Daca temperatura din zona dvs. este suficient de previzibila, poate este o idee buna sa investiti intr-un termostat programabil. In acest fel, puteti sa va bucurati de confort si sa va pastrati facturile la incalzire cat mai scazute.

Pregatiti-va casa in mod corespunzator

Pentru ca sistemul dvs. de incalzire sa nu risipeasca energie, trebuie sa va pregatiti complet casa chiar inainte de a instala o centrala termica. Verificati daca casa dvs. este izolata corespunzator. Izolarea peretilor, a acoperisului si a podelei casei ajuta la pastrarea caldurii generate de sistemul de caldura, deoarece izolarea reduce schimbul de caldura. Mai mult, ar trebui sa preveniti pierderile de caldura, acoperind golurile din jurul usilor si ferestrelor, pe unde ar putea iesi aerul cald.

Centrala electrica, pe gaz sau pe lemne

Aveti trei optiuni in ceea ce priveste alegerea unui sistem de incalzire al locuintei: electricitate, gaz si lemne.

Electricitate – Centralele electrice combina confortul cu faptul ca sunt ecologice. Este singura optiune dintre cele 3 care are zero emisii. Cu toate acestea, nu toate centralele electrice sunt create la fel. Proprietarii de case au de obicei doua optiuni atunci cand vine vorba de centralele electrice: alimentate la priza, care pur si simplu convertesc energia electrica in caldura, si pompe de caldura sau aparate de aer conditionat cu ciclu invers care acceseaza caldura ambientala din exterior.

Gaz – Gazul este optiunea perfecta daca doriti ca centrala sa ridice rapid temperatura din casa dvs. Emisiile unei centrale pe gaz pot fi de 6 ori mai mici decat cele ale centralelor electrice. In plus centrala pe gaz este si mai ieftina.  Cu toate acestea, pretul gazelor se poate schimba intotdeauna, iar centralele pe gaz necesita o intretinere regulata pentru a le mentine eficiente.

Lemne – Lemnul este, de asemenea, o alegere populara pentru incalzirea unei case. Pretul lemnului variaza, asa ca nu se poate spune daca o centrala pe lemne este mai ieftina decat celelalte optiuni. In acelasi timp, modul in care centralele pe lemne afecteaza mediul inconjurator depinde de o multime de factori, cum ar fi tipul de lemn.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like