Home Calatorii Cum și de ce trebuie să călătorești cu Work&Travel

Cum și de ce trebuie să călătorești cu Work&Travel

by GetLokal.ro

Dacă simți că  ești copleșit de rutină și ai nevoie de experiențe noi, probabil acest lucru te va motiva să alegi să călătorești cu work&travel. Din fericire acum sunt atât de multe opțiuni pentru a călători și a lucra în perioada când te afli în altă țară. Avantajele pe care le vei obține din această experiență sunt mult mai multe decât crezi. Ai posibilitatea să descoperi oameni, culturi noi și să-ți lărgești orizonturile, ori poți să te redescoperi dintr-o altă perspectivă.

Pe lângă aceste avantaje poți câștiga mai mulți bani, poți să-ți îmbunătățești cunoștințele în limba engleză și poate cel mai important este faptul că te vei autodepăși și vei trăi pe cont propriu.

Pentru a te convinge mai ușor să decizi să pleci într-o călătorie plătită am selectat câteva motive și metode.

În caz că te întrebi dacă merită să alegi work&travel, răspunsul este evident pozitiv dacă îți place să călătorești, dar te simți sechestrat într-un birou, în fața unui calculator. Nu contează dacă ești un student fără experiență de muncă sau lucrezi deja de ceva vreme și visezi să călătorești mai mult decât doar două săptămâni, zicem că ar fi bine să încerci.

Programele de călătorie și muncă sunt, în general, destinate schimbului cultural internațional. În cadrul programului, studenții și tinerii din diferite țări își petrec vara într-o țară la alegere. Programul oferă participanților dreptul oficial la muncă și călătorie într-o țară pentru o anumită perioadă de timp. De asemenea, oferă o șansă bună de a întâlni localnicii și de a învăța modul lor de viață.

Cum să găsești programe work&travel?

Fiecare țară oferă programe diferite și condiții diferite. Dacă te gândești la  o anumită țară în care dorești să petreci câteva luni, mergi pe site-ul http://www.acordtravel.ro/ și explorează,  vei descoperi o mulțime de opțiuni  oferite.

Programele pot fi furnizate de guvern sau organizate de companii private. Cercetează și alege o opțiune potrivită pentru. Trebuie doar să te asiguri că firma este autorizată să furnizeze un astfel de serviciu.

Pentru a pleca trebuie să urmezi câteva etape

Formular de aplicare – pe care-l poți găsi la agenția cu care vrei să pleci. Pentru înscriere ai nevoie doar de buletin si de legitimația de student, care trebuie sa fie vizată pentru anul universitar curent. 

Ulterior echipa agenției îți va testa cunoștințele de limbă engleză și va trebui să-ți alegi jobul. După găsirea jobului vei discuta cu persoana care te va angaja. Pașii următori sunt semnarea unui contract și găsirea locului de cazare.

Pentru realizarea permisului de muncă este nevoie de pașaport, certificat medical, document care atestă că ești student/studentă și cazier. Agenția cu care vei pleca trebuie să-ți elibereze și asigurare medicală. O penultimă etapă este cumpărarea biletului tur-retur și apoi pasul crucial – obținerea vizei. Persoanele responsabile din agenție te vor pregăti pentru interviu și te vor ajuta cu formularul de aplicare.

După îndeplinirea acestor pași ești o persoană pregătită să cucerești alte culmi!

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like