Deși magazinele sunt pline cu bere la sticlă sau la doze din aluminiu, nimic nu se compară cu berea trasă din butoi (bere draft sau draught, cum mai este numită ea) savurată cu prietenii la o terasă, vara.
Comercianții care vând cea mai iubită băutură din România au nevoie pentru a face profitul dorit și de niște echipamente performante de răcit și turnat dozat berea în halbe sau pahare.
Cu ajutorul unui dozator bere draft profesional, provenind de la un producător de top precum Lindr din Cehia, care să arate și atractiv pe tejgheaua barului, categoric vânzările pot crește chiar și cu 30%, dacă ne luăm după statisticile internaționale.
Berea este cea mai veche băutură din lume după apa, iar nașterea ei este cu siguranță o întâmplare. Dar ce întâmplare fericită! De aproape 10.000 de ani are fani și va avea mult timp și de acum înainte.
Cu toate acestea, abia la sfârșitul secolului 18, în 1797, inginerul Joseph Bramah a inventat dozatorul de bere empiric. La început era sub forma unei pompe ce trebuia acționată manual de către cârciumari, care astfel scoteau băutura din butoi.
Comparativ cu berea în cutii și sticle, dozatorul de bere este un dispozitiv foarte avantajos pentru unitățile horeca, dar și pentru consumatori. În primul rând, băutura este mai ieftină, dar un cost mai mic pe litru nu înseamnă și o calitate proastă. Din contră, putem spune.
Orice consumator se așteaptă să fie servit cu o bere la temperatura optimă. Iar dacă ea este trasă din butoi cu ajutorul unui echipament pentru băuturi de ultimă generație va fi cu atât mai încântat.
Locul de unde se poate comanda un răcitor de bere bun
Dacă veți achiziționa un aparat complex din gama de dozatoare bere draft aflate acum în oferta de la TC Romania, un echipament pentru băuturi care să fie deopotrivă dozator și răcitor, veți putea servi clienților nu doar sortimentele de bere obișnuită, dar și unele tipuri de bere premium, precum și vin, cidru sau băuturi carbogazoase, mărindu-vă astfel impresionant vânzările cu o investiție redusă, ce se poate amortiza extrem de rapid. Pentru că aceste aparate horeca sunt mult mai versatile decât ați putea crede la prima vedere.
Temperatura reprezintă, de departe, factorul care contribuie cel mai mult la servirea unei beri de calitate. Vestea bună este că temperatura este ușor de monitorizat și de controlat cu noile echipamente pentru bere de la Lindr.
Nimănui nu-i place berea caldă, dar nici dacă este prea rece nu e bine, nu-i așa? Optim înseamnă: nici prea-prea, nici foarte-foarte!
Cele mai citite articole
Ce se întâmplă dacă berea este prea rece?
Când berea servită este mult prea rece, dioxidul de carbon devine mai solubil în băutură, ceea ce face ca gustul berii să fie unul neplăcut, fad, lucru ce poate să nemulțumească profund consumatorii și să conducă rapid la scăderea volumului vânzărilor și implicit a profitului.
Tipuri de dozatoare de bere profesionale
Există două categorii principale de echipamente horeca de acest fel:
– dozatoare de bere care se montează sub tejghea;
– dozatoare plasate pe tejghea (sau orice blat de lucru, în general).
4 parametri de urmărit la cumpărarea mașinii profesionale de răcit și dozat bere:
– randamentul: mai puțin de 25 – 30litri/oră sau mai mult;
– spațiul pe care îl veți rezervat pentru dozatorul de bere: pe ori sub tejghea;
– gradul de mobilitate al aparatului: fix sau mobil;
– prețul de achiziție.
La TC Romania veți găsi numeroase modele de echipamente pentru băuturi care vă vor permite să desfășurați o activitate comercială profitabilă în unitatea dvs. Nu ezitați să le cumpărați chiar acum!