Provin din Germania, dupa cum le spune si numele, rasa a fost creata de catre capitanul Max von Stephanitz la sfarsitul secolului XX ce a vrut sa creeze un caine utilitar bun la toate. Rasa Ciobanesc German este o adaptare a cainelui Ciobanesc German de Munte.
Dupa primul Razboi Mondial, soldatii americani si britanici, impresionati de numeroasele calitati ale cainilor Ciobanesc German, au adus acasa cateva exemplare. Trei regiuni din Germania au devenit celebre pentru cresterea acestei rase: Wurtemberg, Thurginia si Bavaria.
Dupa cel de-al doilea Razboi Mondial popularitatea rasei a scazut datorita asocierii ei cu Hitler si regimul sau de teroare. In acesti ani postbelici britanicii au schimbat numele acestui caine in Alsacian, iar ulterior in Caine Lup Alsacian, pentru a sterge stigmatul de a avea cuvantul german in denumire.
HRANA CIOBANESC GERMAN
Hrana este specifica carnivorelor, ratia va fi stabilita conform activitatii zilnice. In acest sens se impune mentionarea ca acesta specie nu valorifica resturile menajere sau alimente cu continut ridicat in celuloza. Alimentele utilizate sunt de origine animala si vegetala.
Dintre cele de origine animala: carnea de vita, gaina, gasca, pui, oaie si miel(in cantitati nu foarte mari), mai putin carne de porc, (aceasta se recomanda totusi ca adaos la hrana cainilor cu munci grele, sau paza in medii cu temperaturi scazute, in cantitati reduse si sub control medical); Subprodusele de abator, organele, oasele sub forma de praf, laptele si derivatele lui, ouale, grasimile animale cu exceptia soricului de porc, care este interzis, deoarece la nivelul ficatului poate produce alergii si in cele din urma leziuni grave.
Cele mai citite articole
Carnea de peste se poate administra dezosata. Carnea de vanat este acceptata in alimentatia ciobanescului german. Alimente de origine vegetala: orezul, painea, pastele fainoase, faina de cereale, graul, arpacasul, morcovii, cartofii, zaharul, salata, spanacul, fasolea verde, telina, prazul, uleiurile vegetale.
Se pot include pasta sau tocatura, conservele, mezelurile desi nu sunt recomandate in mod special. Nu se recomanda fasolea uscata, varza si conopida, iar cartoful se va administra fara sa constituie un component de baza. Ocazional cainele poate consuma fructe, mere, pere, prune, struguri, caise, acesta se pot adauga cu succes la fierberea mancarii, dar nu in cantitate mare.
Este de preferat ca hrana administrata sa fie bine fiarta, pentru a ajunge la stadiul de terci, iar ratia obisnuita sa contina atat produse din carne, cereale, legume, lactate, ouã si uneori fructe. Zaharurile si produsele zaharose trebuiesc administrate cu prudenta producand carii dentare si obezitate.
Hrana poate fi administrata in doua tainuri, dimineata si seara, dimineata administrandu-se 60% din cantitatea totala. Hranirea femelelor care alaptaza se va face in trei tainuri imbogatindu-se alimentatia in saruri si vitamine.
Citeste mai multe informatii despre Ciobanesc German.