Home Ne place De ce să alegi calorifere din aluminiu pentru casa ta?

De ce să alegi calorifere din aluminiu pentru casa ta?

by Dinu Alexandra

Caloriferele din aluminiu au avantajul unui raport calitate-preț foarte bun. Confortul termic poate fi obținut printr-un cost scăzut la achiziție, iar aspectul elegant face din calorifer un element de design potrivit pentru orice stil de amenajare. Dacă dorești să investești într-un nou sistem de încălzire centrală, găsești o gamă variată de calorifere din aluminiu de la RoInstalatii, unde beneficiezi de consultanță din partea specialiștilor pentru alegerea celei mai bune soluții în proiectul tău de renovare. În continuare îți prezentăm câteva motive pentru care tot mai mulți proprietari aleg caloriferele din aluminiu pentru încălzirea clădirilor rezidențiale și a celor de birouri.

Aluminiul este un bun conductor termic

Materialul din care este produs caloriferul influențează prețul de achiziție, costurile de întreținere, randamentul și durata de viață a acestuia. Unul dintre cele mai mari avantaje care îl recomandă pentru confecționarea caloriferelor este faptul că aluminiul este un foarte bun conductor de căldură, dar are și o putere mare de degajare a căldurii. Tot datorită proprietăților acestui metal, încăperea se încălzește mult mai repede decât în cazul caloriferelor din alte materiale. Cu un astfel de radiator instalat într-o cameră pe care nu o folosești foarte des vei obține un ambient plăcut la scurt timp după punerea în funcțiune. Acest lucru înseamnă un randament mult mai bun cu un consum scăzut de energie, deoarece caloriferele din aluminiu au nevoie de un volum mic de agent termic pentru a radia căldură.  

Calorifere din aluminiu sunt o alternativă accesibilă  

Cele mai citite articole

Când investești într-o instalație termică trebuie să iei în calcul toate costurile, atât cele de achiziție, cât și cele de mentenanță și consum lunar. O garanție medie a produselor din aluminiu de aproximativ 20 de ani este un prim semn că vorbim despre produse durabile. De asemenea, proprietățile acestui metal influențează atât prețul, cât și manopera pentru montaj. Costurile de producție a caloriferelor din aluminiu sunt mai mici, iar acest lucru se va regăsi în preț. De asemenea, faptul că este un metal ușor înlesnește munca instalatorului, care va percepe un onorariu mai mic, comparativ cu alte produse. Același principiu este valabil și la transport, aluminiul fiind mult mai facil de ridicat decât fonta sau chiar oțelul. Dimensiunea și puterea caloriferelor sunt aspecte de care trebuie să ții cont pentru a obține cel mai bun randament. Informează-te cu privire la puterea termică de care ai nevoie în fiecare cameră, în funcție de suprafața de încălzit. Cu cât este mai izolată încăperea din punct de vedere termic, cu atât vei obține un confort mai îndelungat cu un consum de energie scăzut. Asigură-te că nu ai pierderi de căldură prin pereți, ferestre sau tavan, pentru a nu pune o presiune suplimentară pe centrală și calorifere, cu un consum sporit de energie.

Caloriferele din aluminiu au un design modern

Maleabilitatea aluminiului îl face potrivit pentru orice design interior. În majoritatea încăperilor, caloriferul atrage atenția datorită dimensiunilor mari. Așadar, armonizarea cu stilul camerei este importantă din punct de vedere estetic. În proporție covârșitoare, caloriferele sunt albe, dar încep să fie tot mai preferate nuanțele metalice sau culorile deosebite. În ceea ce privește forma, există o varietate de produse cu elemenți, stil panou, portprosop pentru baie sau cu design modern. Orice arhitectură ar avea casa ta, aluminiul se poate integra ușor, iar un calorifer vertical bine ales poate deveni piesa de rezistență pentru un anumit perete.

După ce ai ales aluminiul ca material din care să fie confecționate caloriferele instalației tale termice, trebuie să decizi asupra producătorului, formelor, dimensiunilor și puterii fiecărui radiator în parte. Metalul influențează consumul de energie, iar aluminiul se dovedește a fi o soluție foarte bună din punct de vedere al randamentului și al costurilor de achiziție, de întreținere și de consum lunar.

Cele mai citite articole

You may also like