Home Calatorii Unde s-a filmat Avatar?

Unde s-a filmat Avatar?

by GetLokal.ro

Planeta Pandora a fascinat multi oameni odată cu „Avatar” – unul dintre cele mai bune filme din istoria cinematografica. Multi sunt cei care tanjesc dupa frumusetea lumii din producția lui James Cameron.

Unde s-a filmat Avatar – Senzatii extreme

In 2016 a  fost inaugurat „cel mai mare şi cel mai lung pod de sticlă din lume”. Deşi contrucţia sa a fost finalizată la finalul lui 2015,  deschiderea pentru publicul larg a fost una mult aşteptată din cauza numeroaselor teste de siguranţă. Vizitatorii se pot bucura de acum de privelistea spectaculoasa si de senzaţiile extreme pe care le ofera podul de sticla situat intre două piscuri cunoscute drept Munţii Avatar (filmul a fost filmat aici), in centrul Chinei.

Asadar se poate spune ca lumea fascinnată din „Avatar” exista. Constructia podului lung de 430 de metri a costat 3,4 milioane de dolari. Acesta este suspendat la 300 de metri inaltime si a fost pavat cu 99 de panouri de sticla transparenta, in 3 straturi. Potrivit oficialilor chinezi, podul – proiectat de arhitectul israelian Haim Dotan – de 6 metri inaltime, a depasit deja recordurile mondiale pentru arhitectura si constructie.

Unde s-a filmat Avatar – Exista si copacul vietii

Faimosul deja si spectaculosul copac al vietii din „Avatar” exista si el. Dar, inainte de a ajunge la copacul din “Avatar”, trebuie sa mergem iar in China! Cu o existenta aproximata la peste 1000 de ani, copacul de camfor din Zhangtan are o inalţime de peste 26 de metri, cu diametrul trunchiului de peste 10 metri, in timp ce umbra acestuia acopera 1.850 de metri patrati, aproape jumatate din suprafata construita a satului. Copacul de camfor, intruchipare a sufletului curajosului Zhang Liang (loial şi curajos ministru şi strateg din perioada de inceput a Dinastiei Han de Vest, istoria chineza pastrandu-l in memorie ca fiind unul dintre “Cei trei eroi” ai dinastiei) se afla pe lista de protectie a arborilor Milenari din China. Caci in marea tara asiatica sunt cateva zeci de arbori “tip Avatar”, cu totii protejati si considerati sacri.

Avatar – Inspiratie din peisaje unice

E binestiut faptul ca James Cameron s-a inspirat din peisaje unice de pe Pamant pentru a crea lumea de pe Pandora, planeta pe care se desfasoara actiunea din „Avatar”.

De exemplu, cascada Angel, Venezuela, seamana cu locul unde Jake Sully si Neytiri incearca sa prinda o pasare-dragon. Casacada Angel, denumita dupa aviatorul american Jimmie Angel ce a survolat minunea naturala in 1937, este mandria Parcului National Canapa din Venezuela. Aceasta cascada este ascunsa in adancimile jungelelor si este cea mai inalta din lume, fiind considerata una dintre cele opt minuni naturale ale lumii.

De asemenea, Tepui sau Muntele Roraima, din Venezuela parca este una din stancile plutitoare din Avatar. Este un munte

DCIM100GOPROG0125901.

foarte inalt de pe taramurile Venezuelei, inconjurat de nori, ce il fac sa para suspendat in aer. Despre acest loc magic a scris si Sir Arthur Conan Doyle, in cartea „Lumea Pierduta”. Intrucat este un loc izolat, aici vietuiesc tot felul de animale si plante unice in lume. Tepui apare si in filmul animat de la Pixar, „Up”.

Cele mai citite articole

Nu in ultimul rand, multe din plantele fosforescente din Avatar sunt create dupa asemanarea florei de pe o insula din Marea Arabica, Socotra, denumita si un giuvaer al biodiversitatii, intrucat un sfert din plantele de aici sunt unice pe Terra. Plantele aici sunt neobisnuite, precum copacul „trompa de elefant” roz sau cel denumit „Sangele Dragonului”. Pasarea-dragon a populatiei de pe Pandora isi gaseste o surata pe Pamant: Pasarea Paradisului, din Noua Guinee. Frumosul animal are un penaj de poveste intr-o multitudine de culori. Pasarea Paradisului locuieste in jungle si mlastini si se hraneste cu fructe si insecte.

De fapt, daca este sa traversam tot Pamantul si vrem sa ii descoperim unele dintre minunatii, vom da peste un fel de „Avatar forever”!

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite articole

You may also like