Home Viata sanatoasa Efectele miraculoase ale postului

Efectele miraculoase ale postului

by GetLokal.ro

In timp ce in unele parți ale lumii medicina a evoluat, remediile stravechi sunt inca folosite de majoritatea omenirii.

Postul alimentar, ințeles ca post negru, a ajuns în ultimii 5-10 ani sa capteze treptat atenția cercetatorilor. Posibilele aspecte psihologice si spirituale ale postului alimentar reprezinta inca un mister pentru lumea medicala stiintifica, la acestea concurand si saracia modalitatilor actuale de cuantificare și monitorizare a unor procese mai puţin concrete. Deși enigmele lui nu au fost inca elucidate complet, este unanim acceptat ca postul alimentar are un efect anti-imbatranire si reduce riscul de dezvoltare a unor stari patologice.

Potrivit expertilor rusi, o anumita metoda legata de post a fost descoperita din intamplare acum circa 60 de ani, in perioada sovietica. Cand un psihiatru a făcut legatura intre greva foamei pe care o tinea un pacient si imbunatatirea starii lui psihice. Rezultatele studiilor intreprinse de atunci in Rusia au fost validate de Academia de Stiințe din țară. Postul se poate dovedi benefic in cazul multor boli caracteristice modului de viata actual. Cum ar fi obezitatea, diabetul sau hipertensiunea, dar si in cazul unor boli psihice.

Pacienții beau doar apă și fac sport

Cele mai citite articole

Spre exemplu, la sanatoriul din Goriatcinsk din campia siberiana, doua treimi din pacienti, suferind de alergii, astm si reumatism, s-au simtit mai bine dupa o cura ce poate dura pana la trei saptamani, efectuata sub supraveghere medicala. Principiul este simplu: in lipsa hranei, corpul uman se hranește singur din rezervele sale de glucoza și lipide. In același timp, are suficienta energie și spatiu sa se purifice si sa se vindece. La Goriatcinsk, postul dureaza in medie doua saptamani. Timp in care pacientii beau doar apa si fac sport ca sa-si intretina musculatura.

Oameni si situatii

Urmeaza sapte zile de readaptare la obiceiuri alimentare echilibrate. Cea mai grea este a treia zi de privare de hrana, potrivit marturiilor celor care au ținut un astfel de post. Un medic din Siberia preciza ca, in faza de dezintoxicare, organismul trece printr-o criza de acidoza, nivelul de aciditate crescand brusc. Cu spalaturi intestinale si masaje, organe responsabile cu eliminarea, ca ficatul si rinichii, sunt stimulate si depasesc criza.

Totusi, intrebarea cat timp puteti rezista fara hrană depinde de o multime de factori. Prizonierii politici care au facut greva foamei, liderii religioși si cati altii au devenit deja celebri pentru rezistenta lor, chiar si timp de cateva saptamani, fara hrana. Gandhi a postit timp de 21 de zile in timpul anilor ’70. Oamenii pierduti in salbaticie au supravietuit si pentru perioade lungi de timp fara a manca. Depinde de oameni si situatii.

Cele mai citite articole

You may also like