Home Ne place Camera senzoriala – 3 arome potrivite pentru camera bebelusului

Camera senzoriala – 3 arome potrivite pentru camera bebelusului

by Dinu Alexandra

Printre primele lucruri pe care le face orice mamica pentru a-si proteja bebelusul este sa renunte la folosirea detergentilor obisnuiti si sa ii aleaga pe cei hipoalergenici, sa foloseasca parfum doar cand iese in oras, evitand complet contactul cu cel mic pana la iesirea din casa, si sa renunte la lumanari parfumate si spray odorizant de camera. E extraordinar faptul ca mamicile de azi sunt super-informate, ca inteleg cum sa reduca riscurile pentru bebelusii lor si ca sunt gata sa mearga pana in panzele albe pentru asta. Exista, insa, momente cand mirosul de bebelus nu iti mai este suficient si simti nevoia sa te rasfeti cu aromele „de altadata”…

Cele mai citite articole

Parfumurile si diferite arome pot contribui la aparitia unor mici alergii care se manifesta prin stranut, lacrimare excesiva si chiar dermatite daca pielea intra in contact direct cu parfumul. Exista, insa, mici trucuri pe care le poti folosi pentru a parfuma camera bebelusului (si a ta, daca se intampla sa coincida) cu arome naturale si fara niciun pericol pentru bebe.

Ceaiuri calde

Daca iti place ceaiul, cu atat mai bine. Insa chiar daca nu obisnuiesti sa bei ceai, mai fa din cand in cand cate o cana de ceai de musetel, de menta, de tei sau de fructe si las-o pentru cateva minute in camera copilului. Aburii vor ajuta la umidificarea aerului si vor lasa in urma un miros placut, fin, usor agreat de bebelus. In plus, aroma de musetel, de exemplu, il ajuta pe bebe sa se relaxeze si sa doarma mai linistit.

Crengute de levantica

Levantica poate avea o aroma foarte puternica, asa ca nu iti recomand sa folosesti mai mult de o crenguta mica, pusa intr-un cosulet, undeva la o distanta considerabila de patul bebelusului. Da, e suficient pentru a umple o camera intreaga de parfumul sau irezistibil intr-un mod neagresiv pentru nasucul sensibil al bebelusului. Aroma de levantica contribuie in mod benefic la calmarea episoadelor de agitatie si anxietate ale bebelusilor si ii ajuta sa adoarma mai usor.

Citrice

Nu iti recomand sa cojesti o portocala sau un grapefruit in preajma bebelusului. Probabil ca ai observat ca la rupere din coaja sar mici stropi care se raspandesc in aer si l-ar putea afecta pe bebe. Insa odata ce ai indepartat coaja, poti sa o pui pe o coala de hartie si sa o duci in camera bebelusului. Ai putea sa o pui pe calorifer, daca e iarna si e cald, insa in felul acesta mirosul emanat va fi, poate, mai puternic decat iti doresti.

Mai poti incerca sa folosesti batoane de scortisoara, coji de banana (dar nu le tine mai mult de cateva ore, pentru ca se strica foarte repede) sau, de ce nu, cateva feliute din cozonacul tau preferat, aburind, pe o farfurioara transformata subit in odorizant de camera cu arome de-a dreptul delicioase.

Cele mai citite articole

You may also like